Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

8 ΝΑ ‘ΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για εξεταστικηΤην στιγμή που οι εξεταστικές έχουν γίνει περίοδοι πραγματικού survivor για όσους από μας πασχίζουμε να τελειώσουμε την σχολή (πολλοί από μας παράλληλα δουλεύουμε και ακόμη και οι παραδόσεις είναι πολυτέλεια), την ώρα που η δυσκολία των μαθημάτων και οι απαιτήσεις των καθηγητών έχουν γίνει οριακά εξωφρενικές –για να μην σχολιάσουμε το κόστος όλων αυτών-η Κοσμητεία της σχολής έρχεται να επιβάλλει στους φοιτητές του 4ου έτους όριο δήλωσης μαθημάτων (8).

Την ίδια στιγμή σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες σχολές δεν υπάρχει όριο δήλωσης για το ίδιο έτος ή υπάρχει δυνατότητα διπλής εξεταστικής για τους φοιτητές.
Με την αναδιοργάνωση που έχει γίνει γύρω από το πρόγραμμα σπουδών ,με την καθηγητική αυθαιρεσία να δίνει και να παίρνει (αυταρχικότητα κατά την διάρκεια της εξέτασης , εκτός ύλης θέματα ή ακόμη και «κοψίματα» του παραλόγου) προκειμένου να διατηρείται «ένα ακαδημαϊκό» επίπεδο (ή αλλιώς το «κύρος» της σχολής) την ίδια στιγμή που όλοι τους έχουν βάλει πλάτη στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας έρχονται να μας επιβάλλουν και το πόσα μαθήματα μπορούμε να δώσουμε.
Ασφαλώς,η απόφαση της Κοσμητείας έγκειται και σε μία άλλη λογική.Είναι δηλαδή,σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση των πανεπιστημίων (εν προκειμένω, να διοικούνται τα πανεπιστήμια, όπως και μια επιχείρηση) . Η επιβολή του πλαφόν, του ορίου των 8 μαθημάτων με αυταρχικό τρόπο, δεν είναι παρά μια προσπάθεια για περαιτέρω "εξορθολογισμό" και "πειθάρχηση" σε μία απόφαση, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για τον εργασιακό μεσαίωνα που τους περιμένει,τον οποίο και πρέπει γι’αυτούς, να υπομείνουν.
Εμείς καλούμε τον ΦΣ Νομικής να πάρει απόφαση μέσα από την ΓΣ του να υπάρχει ανώτατο όριο δήλωσης τουλάχιστον 16 μαθημάτων αλλά και για όλα τα σημαντικά ζητήματα που ανοίγει η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.
Τον καλούμε δηλαδή,να φωνάξει το εξής:
ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/03,ώρα 13:00,αίθουσα 1.


ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ- ΕΑΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου