Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ LOCK- OUT

Ήδη από τη Δευτέρα 14/11, η Νομική, η ΑΣΟΕΕ, και η Πάντειος είναι σϕραγισμένες με lock-out, με απόϕαση των Κοσμητειών τους. Αυτό δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς συνηθίζεται τις τελευταίες χρονιές, τέτοιες μέρες, οι Σχολές του κέντρου να κλείνουν με lock-out.

Τι είναι όμως το lock-out; Πρόκειται για όρο του εργατικού δικαίου, όπου οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα της «ανταπεργίας», κλείνουν δηλαδή τις επιχειρήσεις τους, προκειμένου να εκβιάσουν τους εργαζομένους, ώστε αυτοί να μην ξεκινήσουν τον αγώνα και την απεργία τους. Μάλιστα, η επαίσχυντη αυτή πρακτική, πρόκειται να γενικευτεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με αντίστοιχο τρόπο η Κοσμητεία κλείνει και τις σχολές μας. Το γεγονός ότι τα lock-out γίνονται κάθε χρονιά στα μέσα Νοέμβρη δεν είναι τυχαίο. Οι μέρες αυτές, ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμπεριέχουν ιδιαίτερο αγωνιστικό ϕορτίο για το νεολαιίστικο κι εν γένει για το λαϊκό κίνημα και, ως εκ τούτου, αποτελούν ένα σημαντικό ερέθισμα για τη συζήτηση, ζύμωση και πολιτικοποίηση των ϕοιτητών, διεξαγωγή συλλογικών διαδικασιών, καθώς και για τον συντονισμό του αγώνα και των διεκδικήσεών τους. Κλείνοντας τις Σχολές,  κυβερνήσεις, κράτος και κοσμητείες, επιδιώκουν να αποτρέψουν όλα τα παραπάνω, ώστε να μη γίνουν οι σχολές του κέντρου της Αθήνας, κέντρα αγώνα του κινήματος.

Ως ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ- Ε.Α.Α.Κ. καταγγέλλουμε για ακόμα μία ϕορά το απαράδεκτο και πραξικοπηματικό lock- out που λαμβάνει χώρα στη σχολή μας.

Κάθε ϕορά που ο Φ.Σ. Νομικής παίρνει απόϕαση για κατάληψη της Σχολής, Κοσμητεία και καθηγητές επιδίδονται σε μεγαλοσχήμονες διακηρύξεις ότι « Το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό, να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο κλπ.» Τώρα που η ίδια η Κοσμητεία κλείνει τη Σχολή, είναι απλώς… Δευτέρα. Επιπλέον, όταν η Σχολή τελεί υπό κατάληψη από τον Φ.Σ., κάνουν λόγο για « οργανωμένες μειοψηϕίες», τη στιγμή που η απόϕαση για το lock-out λήϕθηκε από… μια πραγματική μειοψηϕία, (κυβέρνηση και κατ’ επέκταση Κοσμητεία) χωρίς καμία απολύτως συλλογική διαδικασία και συνεπώς αποτελεί  αυταρχική και «εν κρυπτώ» από τον Φ.Σ. Νομικής απόϕαση (λες και δεν τον επηρεάζει).

Στη σχετική ανακοίνωση της Κοσμητείας, αναϕέρεται ότι το κλείσιμο γίνεται «λόγω των έκτακτων ρυθμίσεων κυκλοϕορίας στο κέντρο της Αθήνας και της δυσκολίας προσέλευσης στους χώρους των ως άνω κτηρίων».  Πρώτον, οι ευαισθησίες της Κοσμητείας για τη μετακίνηση των ϕοιτητών μας αϕήνουν παγερά ασυγκίνητους. Διότι σε ημέρες εξεταστικής που επρόκειτο να μη λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ τις πιο πρωινές ώρες, χρειάστηκαν τεράστιες πιέσεις προς την Κοσμητεία από την πλευρά του Φοιτητικού μας Συλλόγου, προκειμένου να δικαιούνται οι ϕοιτητές του Ά Εξεταστικού κλιμακίου να εξεταστούν στο ΄Β κλιμάκιο, ή να μεταϕερθεί η εξέταση άλλη μέρα. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια  των καθηγητών μας ( που χρόνια τώρα σϕυρίζουν αδιάϕορα για την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων) να αποκρύψουν την αστυνομοκρατία και την χουντικής εμπνεύσεως απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων, πίσω από μια καλοσχηματισμένη μάσκα περί « έκτακτων ρυθμίσεων κυκλοϕορίας». Ρυθμίσεων βεβαίως που εντέχνως αποσιωπάται ότι δεν γίνονται στην τύχη, αλλά στο πλαίσιο της επίσκεψης του λαομίσητου πλανητάρχη Ομπάμα στην Αθήνα και των κοινωνικών αντιδράσεων που ξεσπούν εναντίον της.

Η νεολαία όμως ξέρει και μπορεί να απαντά. Και για κάθε lock-out που γίνεται για να αποϕευχθούν τα κέντρα αγώνα, για κάθε απαγόρευση πορειών για την ασϕάλεια του Ομπάμα, απαντά με σύγκρουση, όλο και πιο μαχητική, σπάζοντας τον κλοιό των ΜΑΤ και την αστυνομοκρατία.


ΘΕΛΟΥΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, 17/11, με προσυγκέντρωση στις 14.00 στο Πολυτεχνείο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου