Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό και Νόμος Φίλη να μείνουν στα χαρτιά!


Κυριολεκτικά στην εξόντωση των νέων δικηγόρων οδηγεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό καθώς υποχρεώνει τους νέους δικηγόρους ακόμα και αν έχουν μηδενικό εισόδημα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ασφαλιστική τους ενημερότητα η οποία είναι απαραίτητη για την εγγραφή τους στον ΔΣΑ και άρα για την δυνατότητά τους να ασκήσουν δικηγορία. Το νομοσχέδιο δηλαδή καταργεί τις διατάξεις που προβλέπουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές (κατά 50%) για τους ασφαλισμένους κατά την πρώτη πενταετία, δηλαδή στους νεοεισερχόμενους που πλήττονται περισσότερο από όλους από την ανεργία και την υποαπασχόληση.Τελικά με το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου οι ήδη υπάρχουσες εισφορές όχι απλώς αυξάνονται, αλλά ακόμα και διπλασιάζονται την στιγμή που οι συντάξεις μειώνονται δραματικά . Ουσιαστικά πρόκειται για ποινή και τιμωρία των ανέργων επιστημόνων αλλά και όσων καταφέρνουν με τα χίλια ζόρια να βγάλουν ένα εισόδημα, καθώς καλούνται να δίνουν πάνω από το 50% για ασφαλιστικές εισφορές και εφορία. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει να τους εξαφανίσει ή να τους στείλει μετανάστες.
Παρ’όλα αυτά η κοινωνική καταστροφή των τελευταίων χρόνων είχε διώξει ήδη  από το επάγγελμα χιλιάδες δικηγόρους. Γι’ αυτό άλλωστε στο νέο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, μπαίνει όριο εισφορών, μόνο για όσους δηλώνουν περισσότερα από 70.000 ευρώ! Κεντρικός στόχος κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αναδιάρθρωση του επαγγέλματος, με τη συγκέντρωση του πλούτου και της δικηγορικής ύλης στις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες και την εγκατάσταση καθεστώτος δουλείας στους μισθωτούς δικηγόρους που θα δουλεύουν γι’ αυτές. Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, κλέβουν τα αποθεματικά και τα δρομολογούν σε θαλασσοδάνεια, τράπεζες ή τοξικά χρηματιστηριακά προϊόντα. 800 εκατομμύρια βούτηξαν μόνο από το τελευταίο κούρεμα! Για τον ίδιο σκοπό το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, ιδρύει δύο ανώνυμες εταιρίες διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων, με σκοπό την επίσημη κεφαλαιοκρατική διαχείριση των δικών μας χρημάτων σε βάρος μας. Η κυβέρνηση εφαρμόζει την από κοινού, με τους συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφασισμένη πολιτική υπέρβασης της καπιταλιστικής κρίσης: «κράτος και εταιρίες χωρίς υποχρεώσεις, εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα». Ανάκαμψη των κερδών μέσω της οικειοποίησης και του ελάχιστου πλούτου που έχει απομείνει στα χέρια των εργαζομένων με τη μορφή κοινωνικού δικαιώματος (στέγαση, περίθαλψη, σύνταξη κλπ). Όλη η ζωή μας δηλ. μια μονάδα παραγωγής κέρδους για τράπεζες και εταιρίες!

Νόμος Φίλη
Η  κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά με το 3ο μνημόνιο να καταθέσει συνολικό νομο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι τον Απρίλιο του 2016. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης αναφέρουν ρητά την ένταση της σύνδεσης των σχολών με την αγορά σε επίπεδο έρευνας, προγράμματος σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης. Αυτό αποτυπώνεται :
Στη συζήτηση για ένταση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων που μέσα περιέχει δίδακτρα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό, κατάργηση της δωρεάν μέριμνας και πολλά άλλα
Στα σχέδια για νέο, εθνικό φορέα έρευνας που θα συγκεντρώσει τους πόρους από ΕΣΠΑ, ότι έχει μείνει από δημόσια χρηματοδότηση και θα κατευθυνθεί προς τις επιχειρήσεις για νέα προγράμματα
Στη συζήτηση για νέο σχέδιο Αθηνά που προωθείται μέσα από συναντήσεις του υπουργείου με τους προέδρους των ΤΕΙ.
Στην πρόταση για δίδακτρα σε όσους φοιτητές δεν καταφέρνουν να περάσουν στη σχολή προτίμησης τους μέσω εξετάσεων.
Στη συζήτηση για διάσπαση των πτυχίων που διατηρούν επαγγελματικά δικαιώματα και για αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών
                                            
Ουσιαστικά, προετοιμάζεται το έδαφος για μια αποφασιστική τομή προς ένα μοντέλο μικρών και ευέλικτων ιδρυμάτων, πλήρως εξαρτημένων από το κεφάλαιο για βασικές πλευρές της λειτουργίας τους με συμπληρωματική ενίσχυση από την όξυνση των ταξικών φραγμών. Σε αυτό το μοντέλο, τα ΤΕΙ, οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι μη κερδοφόρες λειτουργίες των ιδρυμάτων κρίνονται "περιττά" και η έρευνα δρα σαν το τυράκι της συνολικής επιχειρηματικοποίησης αλλά και σαν οξυγόνο για την ασφυκτικά περιορισμένη χρηματοδότηση.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να βγει στο δυναμικά στο προσκήνιο μέσα από γενικές συνελεύσεις,καταλήψεις και διαδηλώσεις και να παλέψει ώστε ο νέος νόμος-ταφόπλακα για την δημόσια δωρεάν παιδεία θα μείνει στα χαρτιά! Αγώνας τώρα για να μην περάσει το ασφαλιστικό,για να μην οδηγηθούμε στην ανεργία και την μετανάστευση αλλά να έχουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Kόντρα στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ και στον εργοδοτικό ΔΣΑ που εκφυλίζει τον αγώνα των δικηγόρων.Να γίνουμε μπροστάρηδες στη συγκρότηση ενός φοιτητικού κινήματος ανεξάρτητου,στο πλευρό και σε σύνδεση με το εργατικό κίνημα και τις ταξικές δυνάμεις που συγκροτούνται σε αυτό.
Κανένας φοιτητής ανασφάλιστος
Κανένας φοιτητής να μην σταματήσει τις σπουδές του
·        Πληρώσαμε αρκετά χωρίς να χρωστάμε τίποτα. Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για το δημόσιο χρέος που δεν είναι δικό μας . Δεν τα φάγαμε μαζί. –διαγραφή του χρέους
·         Καμία σκέψη για κατάθεση του νόμου Φίλη
·         αυξηση του προυπολογισμού για την παιδεία
·         ΟΧΙ στα δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά
·         Κανένα κλείσιμο σχολής – Καμία σκέψη για νέα «σχέδιο Αθηνά»
·         Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολών μας – Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων  Έξω οι εργολαβίες από τις σχολές.

·         δημόσια ασφάλιση για όλους τους φοιτητές!

oλοι στη Γενική Συνέλευση
Τετάρτη 2/3,13:00,αιθουσα 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου