Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιλάει για πλειστηριασμούς...

Υπάρχουν φορές που απορεί κανείς για το θράσος που μπορεί να έχει μια πρώην κυβερνητική νεολαία, της οποίας το κόμμα ασκώντας μια άκρως αντιλαϊκή πολιτική έβαλε τη χώρα στη μαύρη τροχιά των μνημονίων. Δεν αναφερόμαστε σε άλλον, παρά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πλέον αποφάσισε να έχει το ρόλο αντιπολίτευσης.

Ενώ, λοιπόν, μοιράζαμε κείμενα για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και  τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που ψηφίστηκαν ανεμπόδιστα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πλέον έρχονται να τεθούν σε εφαρμογή, μέλη της ΔΑΠ σχολίαζαν προκλητικά σε φοιτητές εντός του αμφιθεάτρου ότι «αυτά κάνει η αριστερά, φέρνει στο προσκήνιο τους πλειστηριασμούς και πετάει τον κόσμο έξω απ’ τα σπίτια του».

Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα μπούμε σε τέτοιου είδους κυβερνητικές αντιπαραθέσεις για το ποιο από τα δύο αστικά κόμματα έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Έχουμε όμως να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις. Αρχικά, στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντικατοπτρίζεται ούτε στο ελάχιστο η έννοια και οι αξίες της αριστεράς, όπως χυδαιολογεί και θέλει να μας λέει η κυρίαρχη ιδεολογία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που τη συμφέρει να ταυτίζει όλη την αριστερά, εξ ονόματος ΣΥΡΙΖΑ, με την υποταγή, την ήττα και τη συστημική ενσωμάτωση. Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το γεγονός ότι η παράταξη που "κρύβει" και προστατεύει φασίστες στην αγκαλιά της, παλεύει να λιπάνει τη συνείδηση του φοιτητή με την ενάντια στην αριστερά, τους αγώνες, και τις συλλογικές διεκδικήσεις ρητορεία της. Επιπλέον, αρνούμαστε να ακούμε τέτοιες δηλώσεις από τη νεολαία κόμματος που με την πολιτική του οδήγησε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία, έφερε μισθούς πείνας σε καθεστώτα ελαστασφάλειας, κατάλυση κάθε συλλογικού εργατικού δικαιώματος , κατάλυση κάθε έννοιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και ως τέλεια συνέχεια της ίδιας καταστροφικής, για το λαό και τη νεολαία, πολιτικής ήρθε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ακόμα ένα επαχθές μέτρο, αυτό των πλειστηριασμών. 

Απέναντι σε παρατάξεις που παλεύουν να στρέψουν τους φοιτητές στον σκληρό ατομικό δρόμο, απέναντι σε κυβερνήσεις – είτε δεξιές είτε αυταποκαλούμενες ,δήθεν, «αριστερές»-   που υλοποιούν μια πολιτική σε όφελος του κεφαλαίου, εμείς προτάσσουμε τους συλλογικούς μας αγώνες . Στη θέα των φτωχών οφειλετών που πετιούνται έξω από το σπίτι τους για την ικανοποίηση των τραπεζών δεν στέκουμε απλώς με βλέμα συγκίνησης και υποκριτικής φιλανθρωπίας. Το μίσος μας για τους απαλλωτριωτές του εργατικού μόχθου δεν είναι τυφλό, είναι συνειδητό και ταξικό.

Καλούμε τους φοιτητές, τους δικηγόρους και τους εργαζόμενους που υφίστανται με τον πιο βίαιο τρόπο τα νέα μέτρα να αντισταθούν και να απαντήσουν στη νέα κοινωνική λαίλαπα που φέρνει ο  ΚπολΔ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου