Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Καμιά συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ!



ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΝΑΤΕΙΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Για μία ακόμη φορά μαθαίνουμε ότι θα διεξαχθεί στη χώρα μεγάλη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα βρεθεί στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό θα επιχειρήσουν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Το μέγεθος της άσκησης είναι τεράστιο, για δέκα μέρες (20-30 Απριλίου) το τρέξιμο και οι πολεμικές προετοιμασίες θα είναι στο κόκκινο. Τα σενάρια της άσκησης δείχνουν και στον πιο ανίδεο όλη αυτή η καλλιέργεια αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. 

Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες ενώ παράλληλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα από όσα επικαλούνταν. Οι εξελίξεις με το ISIS δε δικαιώνουν καμία από τις προφάσεις των ιμπεριαλιστών.

Αλήθεια πιστεύουν ότι εμείς οι φαντάροι μπορούμε να δούμε αυτή την άσκηση με ουδετερότητα; Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση μπορεί να ξέχασε πολύ γρήγορα τη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως όχι. Αρνούμαστε να δούμε τη χώρα να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στους πολέμους της νέας εποχής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

Δεν τολμάμε ούτε να σκεφτούμε το κόστος που θα έχει όλη αυτή η στρατιωτική κινητοποίηση. Είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας και τη νεολαία. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Κοροϊδεύουν κατάμουτρα εμάς και τις οικογένειές μας. Η ζωή στα στρατόπεδα έχει γίνει ένα εργαστήριο λιτότητας. Κόβουν από το φαγητό, τα ρούχα, τα εισιτήρια, τη θέρμανση, την υγεία… από τα πάντα. Οι γονείς μας βάζουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος της θητείας. Ας έρθει ο Καμένος και ο Ήσυχος σε μία μονάδα να πει μπροστά μας πόσο στοιχίζει μια πτήση με F16 να του πούμε πόσα βάζουμε από την τσέπη μας για τα αεροπορικά εισιτήρια. Ας δεσμευτούν επίσης ότι οι ασκήσεις αυτής της έντασης δεν είναι επικίνδυνες για ατυχήματα. Δε θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών αλλά ακόμη θρηνούμε τους νεκρούς πιλότους στην Ισπανία.

Γιατί επιμένουν σε αυτή την άσκηση, γιατί έχουμε παράλογες αγορές νέων όπλων, γιατί οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι για νέους μισθοφόρους και οι μόνες αυξήσεις σε στρατιωτικούς και αστυνομία; Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό και οι αποστολές εκτός συνόρων, για αυτό και οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, για αυτό και η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας… και όλα αυτά φυσικά με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης ως βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση.

 Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο εθνικό όραμα. Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να ακυρωθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Να μείνουν τα αεροπλάνα χωρίς καύσιμα και ας τρέχουν οι μισθοφόροι του Ισραήλ για ανεφοδιασμό. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να στηρίξουν τη στάση μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, κυρίως με το να πάρουν αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό να ακυρώσουμε την άσκηση βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών.

Καμιά Συμμετοχή-Καμιά Συνενοχή στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ Δεν πολεμάμε δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου