Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Κείμενο παρέμβασης στην εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΥΛΟ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η νεολαία του ακροδεξιού Σαμαρά πάγια υιοθετεί ρατσιστικά παραληρήματα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα, την οικονομική κρίση, την μνημονιακή πολιτική που 4 χρόνια τώρα υιοθετούσε η κυβέρνηση της ΝΔ και έστειλε τους εργαζόμενους στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση! Χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που θυμίζει τις πιο ζοφερές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χαρακτηρίζει συλλήβδην τους ξένους εργάτες «εγκληματίες» και «απειλή για τη δημόσια υγεία», προσπαθώντας να ενοχοποιήσει τα πιο μεγάλα θύματα της ίδια της πολιτικής που προωθεί το κόμμα της, η ΝΔ . Θέλει να μετατρέψει τους μετανάστες στους αποδιοπομπαίους τράγους της κοινωνικής κρίσης, στους αποδέκτες της γενικευμένης οργής για την εξαθλίωση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε περιόδους κρίσης ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός αποτελούν με τους πολέμους τα τελευταία αναχώματα του καπιταλισμού.

Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες, αποτελούν μέτρα φασιστικής νοοτροπίας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Μαζί με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, και με την γενική όξυνση της καταστολής τόσο εναντίον των μεταναστών όσο κι εναντίον όσων αγωνίζονται, δημιουργησαν ένα πλαίσιο απαρτχάιντ και αστυνομοκρατίας. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι αυτή που ενίσχυσε και εξακολουθεί να ενισχύει την ακροδεξιά συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλά πρέπει να παλέψουν μαζί ενάντια στη μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει εξίσου τις ζωές μας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας φταίνε οι μετανάστες, την ίδια στιγμή που οι μνημονιακές κυβερνήσεις της τρόικας και της εργοδοσίας έσπρωξαν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, καταστρέφοντας τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. 

Στο φασιστικό τους παραλήρημα, εμείς απαντάμε με κοινό αγώνα πλάι στους μετανάστες για τα μεροκάματα, την ασφάλιση, τις ελευθερίες μας! Αντιστεκόμαστε στην συντήρηση στρατοπέδων συγκέντρωσης και ζητάμε άμεση κατάργησή τους, διεκδικούμε νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής αντίστασης σε παλιά και νέα μνημόνια και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου