Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ LOCK OUT ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13|11


Από το βράδυ της Τετάρτης 12/11 βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια όλο και πιο γνώριμη εικόνα τα τελευταία χρόνια στο κτήριο της σχολής μας. Δυνάμεις της αστυνομίας, μετά τη λήξη των μαθημάτων είχαν περικυκλώσει όλο το κτήριο, μπλοκάροντας κάθε είσοδο με διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες. Πρόκειται για άλλο ένα πραξικοπηματικό lock out με εντολή του πρύτανη Φορτσάκη εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την ίδια στιγμή που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, όπως και ο δικός μας, μπαίνουν στην διαδικασία εν όψει της επετείου της μεγαλύτερης εξέγερσης της νεολαίας, να συνεδριάσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις διεκδικώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, κάποιοι φιλοδοξούν να παίξουν τον ρόλο των νοσταλγών της Χούντας, φέρνοντας την αστυνομία μέσα στο πανεπιστήμιο, ενώ παραδέχονται απροκάλυπτα ότι ο λόγος που το κάνουν είναι η παρεμπόδιση της υλοποίησης της δημοκρατικής απόφασης του Συλλόγου μας και της συνεδρίασης του ΦΣ Πολιτικού που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη. Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Αυτοί που μιλάνε συνεχώς για αυθαίρετο κλείσιμο των σχολών δεν διστάζουν να τις κλειδαμπαρώσουν εάν αυτό πρόκειται να εξασφαλίσει ότι η νεολαία θα συνεχίσει να έχει σκυμμένο το κεφάλι.

Η κίνηση αυτή δεν είχε μόνο στόχο, λοιπόν, τον αποκλεισμό των φοιτητών από το κτήριο και την παρεμπόδιση των διαδικασιών και των δράσεων τους. Είχε στόχο να σπείρει το φόβο και την παραίτηση από κάθε συλλογική κίνηση που αντίκειται στο τρίπτυχο της «ησυχίας, της τάξης και της ασφάλειας», που ο Φορτσάκης, το Υπουργείο και η ακροδεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά θέλουν να επιβάλουν.

Τον ίδιο στόχο είχαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που σήμερα το πρωί απώθησαν βίαια από την είσοδο της σχολής τα μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων του κτηρίου που είχαν κινητοποιηθεί ενάντια στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της σχολής, ενώ αργότερα επιτέθηκαν με συμμορίτικο τρόπο σε μέλος του ΦΣ Οικονομικού με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αυτού και άλλου ενός συναδέρφου επίσης από το Οικονομικό.

Οι πρυτανικές αρχές και η κυβέρνηση, εν όψει της 17ης Νοέμβρη, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν το νέο πανεπιστήμιο που οραματίζονται, έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των φοιτητών. Αυτή τους η κίνηση δεν παραγράφεται ούτε θα μείνει αναπάντητη από τους ΦΣ της Αθήνας και το φοιτητικό κίνημα.

Ο Φορτσάκης και οι εντολοδόχοι του Υπουργείου αποτελούν την πραγματική άνομη μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια, που θέλει να καταργήσει κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, κάθε έννοια δημοκρατικής έκφρασης εντός των σχολών και ως τέτοιοι είναι παντελώς ανεπιθύμητοι.

Απαντάμε χωρίς να κρυβόμαστε ούτε μέσα στη νύχτα αλλά ξεκάθαρα, μαζικά, μαχητικά και ανυποχώρητα, με το ήθος και την αξιοπρέπεια της αγωνιζόμενης νεολαίας, όπως ξέρει το φοιτητικό κίνημα και όπως μας έμαθαν οι συνάδερφοί μας που πριν 41 χρόνια πλήρωσαν το «θράσος» και την αυταπάρνησή τους με τις ζωές τους.

Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε γιατί ξέρουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ζητάμε την στήριξη όλου του ελληνικού λαού στον αγώνα μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Δεν είμαστε μειοψηφίες τραμπούκων, είμαστε νέοι άνθρωποι που βλέπουν τα δικαιώματά τους να τσακίζονται και την ανεργία του 60% να τους περιμένει. Ας ενωθούμε απέναντι σε όσους φοβούνται τον αγώνα μας!

Απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από τα κτήρια της ΝΟΠΕ και της πρυτανείας. Φτάνει πια με τα πραξικοπηματικά lock out

Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό των συναδέλφων μας Γ.Ν. και Κ.Μ. από διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το χώρο της πρυτανείας

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Να παραιτηθεί ο πρύτανης του αυταρχισμού και της διαπλοκής

Κάτω η κυβέρνηση των ακροδεξιών νοσταλγών της Χούντας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου