Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εγγραφή τώρα στη Νομική των φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή!



Ενώ από τις 29/09 (ημερομηνία που ξεκίνησαν τα μαθήματα στη Νομική Αθηνών) όλοι οι φοιτητές που περιμένουν μετεγγραφή βρίσκονται στη σχολή μας και παρακολουθούν μαθήματα θεωρώντας αυτονόητο ότι θα συμμετάσχουν στην εξεταστική του Γενάρη, χθες (11/11/14) η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής Αθηνών ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να δεχτεί τους φοιτητές που ζητούν μεταφορά θέσης εισαγωγής τους τονίζοντας μάλιστα ότι έχει έλλειψη σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και στις απαραίτητες εγκαταστάσεις, τα οποία απαιτεί ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ του αριθμού των εισακτέων εδώ...

Πρώτον: Για ποιον διπλασιασμό μιλάμε; Όταν στην Νομική Αθήνας το 2014 εισήχθησαν 425 φοιτητές και ο αριθμός των μετεγγραφών δεν ξεπερνάει τις 92; Η θυελλώδης προσπάθεια τόσο των Μ.Μ.Ε. όσο και του ίδιου του Υπουργείου να εκφοβίσει τους φοιτητές (κατά συνέπεια και τις οικογένειές τους) μιλώντας για τεράστιο αριθμό μετεγγραφών και για τα αμέτρητα προβλήματα που θα προκύψουν στις σχολές εξαιτίας αυτών είναι εξοργιστική! Οι 92 φοιτητές είναι το πρόβλημα; Οι 92 φοιτητές, οι οποίοι εδώ και 1,5 μήνα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τη ζωή τους και που θα πάνε να σπουδάσουν; Αυτοί οι φοιτητές που παραμένουν τόσο καιρό χωρίς πάσο, χωρίς βιβλία, χωρίς δυνατότητα δήλωσης μαθημάτων, χωρίς δυνατότητα σίτισης (και στέγασης); Μήπως εν τέλει θα έπρεπε να αναζητήσουμε την ουσία του προβλήματος; Δε θα έπρεπε να μας προβληματίζει στις μέρες μας ότι έχουμε φτάσει σε σημείο μια σχολή να διώχνει φοιτητές;

Αντί να βρεθεί επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό, να αξιοποιηθούν όλοι οι αχρησιμοποίητοι χώροι που υπάρχουν στην Νομική Αθήνας, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την παιδεία, αντί να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να δώσουν σε αυτά τα 92 παιδιά την δυνατότητα να βρίσκονται πιο κοντά στο χώρο κατοικίας τους, η Κοσμητεία της Σχολής με την ΨΕΥΔΗ ανακοίνωσή της δηλώνει ότι δεν μπορεί και ούτε θέλει να δεχτεί όσους θέλουν να μετεγγραφούν. Αναγκάζουν δηλαδή τους φοιτητές που δεν αντέχουν οικονομικά να πληρώνουν ενοίκιο την ίδια στιγμή που συρρικνώνονται οι εστίες σε όλη την Ελλάδα! Επι της ουσίας πετάνε αυτούς τους 92 φοιτητές έξω από το πανεπιστήμιο!

Οι δηλώσεις του Φορτσάκη ότι οι μετεγγραφέντες φοιτητές του ΕΚΠΑ θα χάσουν το εξάμηνο λόγω αδυναμίας λειτουργίας του ιδρύματος συνιστούν μεγάλη πρόκληση για τη φοιτητιώσα νεολαία! Ο κύριος Φορτσάκης δεν έλεγε ότι το ΕΚΠΑ λειτουργεί ρολόι και ότι το κυρίαρχο πρόβλημα είναι οι αριστεροί που κάνουν καταλήψεις; Δεν έλεγε ότι το πρόβλημα της χρηματοδότησης θα το λύσει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση; Ψέματα και υποβάθμιση του πανεπιστημίου από έναν πρύτανη που απαιτούμε να παραιτηθεί άμεσα! Διεκδικούμε να εγκριθούν οι μετεγγραφές των φοιτητών και η εγγραφή τους στη Νομική Αθήνας, να χορηγηθούν βιβλία και κώδικες και να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές αυτούς να συμμετάσχουν στην εξεταστική του Ιανουαρίου!

O Φορτσάκης, ο Λοβέρδος και η κυβέρνησή τους δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των φοιτητών, της νεολαίας και των εργαζομένων. Το Φοιτητικό Κίνημα ορθώνει τείχο αντίστασης απέναντι σε αυτούς που θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους για να κερδοφορούνε κάποιοι λίγοι, για να "βγαίνουνε" τα νούμερα των "εταίρων", της ΕΕ και του ΔΝΤ.


ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου