Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό...


Δεν ήταν τα καρτέλς των ναρκωτικών. ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Ημέρα οργής για πολλούς Μεξικανούς το Σάββατο, μετά τις ομολογίες τριών υπόπτων οι οποίοι έριξαν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκαν οι 43 φοιτητές, τα ίχνη των οποίων είχαν εξαφανιστεί από τις 26 Σεπτεμβρίου. Ο ομοσπονδιακός Γενικός Εισαγγελέας, Χεσούς Μουρίγιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας «Guerreros Unidos» είχαν ομολογήσει στις αστυνομικές αρχές ότι όχι μόνο δολοφόνησαν τους φοιτητές, αλλά έκαψαν και τις σορούς τους, ώστε να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία.Οι ομολογίες αυτές, οδήγησαν στην ανακάλυψη ανθρώπινων λειψάνων, τα οποία θα σταλούν στο πανεπιστήμιο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας προκειμένου να γίνει η τελική ταυτοποίηση του DNA των θυμάτων.


Μετά από αυτή την αποκάλυψη, χιλιάδες Μεξικανοί βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι και αγανακτισμένοι για τη δολοφονία των 43 φοιτητών της σχολής Normal Rural de Ayotzinapa. Μερίδα των διαδηλωτών πυρπόλησε το Εθνικό Παλάτι της Πόλης του Μεξικού, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον των καρτέλ, αλλά και των πολιτικών.Στην περιφέρεια του Guerrero, μεγάλη διαδήλωση έξω από το κτίριο της διοίκησης της περιφέρειας πραγματοποίησαν οι συμφοιτητές των δολοφονηθέντων.

Οι 43 φοιτητές, ηλικίας μεταξύ 15 και 25 ετών, στις 26 Σεπτεμβρίου ταξίδευαν με λεωφορεία όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν, μετά από εντολή του δημάρχου όπως έγινε γνωστό λίγες μέρες αργότερα στην περιοχή Ιγκουάλα στις 26 Σεπτεμβρίου και φέρεται πως τους απήγαγαν, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και επιζήσαντες της επίθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολή στην οποία φοιτούσαν οι φοιτητές, είναι γνωστή για την κινηματική δράση των φοιτητών της, καθώς αποτελεί μία σχολή δασκάλων για παιδιά αγροτικών περιοχών, που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενώ την ημέρα που δολοφονήθηκαν, πραγματοποιούσαν έρανο για την πορεία της 2ης Οκτώβρη, για την φοιτητική εξέγερση του 1968 που βάφτηκε με αίμα, γνωστή και ως σφαγή της Τλατέλολκο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις συνταρακτικότερες στην ιστορία του Μεξικό, ενώ από το 2007, εγκληματικές οργανώσεις ευθύνονται για το θάνατο 100 χιλιάδων ανθρώπων περίπου, γεγονός που αναδεικνύει την υπεροχή που έχουν τα διάφορα καρτέλ και τους ισχυρούς δεσμούς τους με θεσμικούς παράγοντες...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου