Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Με αφορμή μία "Κέζα Λώρη"



Η αλήθεια είναι ότι γνωρίσαμε την κυρία "Κέζα Λώρη" μόλις στις 30/10/2014 όταν διαβάσαμε το άρθρο της στο site του "Βηματος" στο οποίο και αποκαλεί τα μέλη της ΕΑΑΚ "ανένταχτα φασιστάκια" ενώ κάνει λόγο και για "αριστερά φασιστάκια"...

Για την κυρία "Κέζα Λώρη" λοιπόν δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, μόνο όση γνώση μας παρέχει μία αναζήτηση στο google - είναι λογοτέχνης όπως φαίνεται, αρθογράφος στο "Βήμα" και γενικά της "υψηλής, σχετικά εναλλακτικής διανόησης".

Μία κυρία "Κέζα Λώρη", οι χαρακτηρισμοί της προς την ΕΑΑΚ και το (πολύ) παλιό, γνωστό (εδώ και καιρό επίσημα κυβερνητικό) ιδεολόγημα που υποκρύπτεται(=θεωρία των δύο άκρων) δεν μας θίγει, σίγουρα δεν μας προβληματίζει και ακόμα πιο σίγουρα δεν μας φοβίζει.

Αυτό που μας θίγει είναι ότι αποκαλεί μόνο εμάς "φασιστάκια" και όχι τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο των σχολών που με αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις ήρθε στην Πρυτανεία.

Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ζούμε σε μία εποχή στην οποία όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς θα βρει μία "Κέζα Λώρη" - οι εφημερίδες γεμάτες, τα ραδιόφωνα το ίδιο, η τηλεόραση ακόμα περισσότερο. Είναι αλήθεια ότι τα αφεντικά ειδικά σε καιρούς που προσπαθούν να τα πάρουν όλα, να ισοπεδώσουν τους εργαζόμενους και τη σπουδάζουσα νεολαία έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από ένα ιδεολογικό "περιτύλιγμα" της πολιτικής-πρακτικής τους και αυτό τους το προσφέρει πολύ καλά μία "Κέζα Λώρη", πολύ καλύτερα ακόμα και από τα δελτία των 8 και τύπους σαν τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε.

Αυτά που μας φοβίζουν είναι ο "Διάλογος", η "Δημοκρατία", οι "Δημοκρατικοί Θεσμοί", η "Νομιμότητα" που επικαλείται η κυρία "Κέζα Λώρη"...

Ο "Διάλογος" που ο ένας επιστρατεύει ΜΑΤ, security και ΜΜΕ για να χτυπήσει το άλλο μέρος του «διαλόγου». 

Η "Δημοκρατία" αυτών που υπερασπίζονται όλες τις αντιδημοκρατικές εκτροπές. Των πρυτανεων(ναι χωρίς τόνο), των κυβερνητικών, των επιχειρηματιών, των δανειστών, αυτής της απίθανης μειοψηφίας σε σχέση με την αγωνιζόμενη κοινωνία. Του Φορτσάκη με τις 100.000 ιδιότητες και τα προεδριλίκια, του πρύτανη που τον έχει "εκλέξει" μόνο η κυβέρνησή του και κανείς άλλος και φυσικά καμιά πλειοψηφική «λαϊκή εντολή» δεν έχει πάρει για να κλείσει το Πανεπιστήμιο, για να φέρει τα ΜΑΤ. Των εραστών της Χούντας που κλιμακώνουν την καταστολή στα πανεπιστήμια με αστυνομία, secutiry, MΑΤ και αύριο με το Στρατό. Της "Καθημερινής" και του "Βήματος", του "ΜΕΓΚΑ" και του "ΣΚΑΙ" των μεγαλοβιομήχανων και μεγαλοεφοπλιστών που εξετάζουν δημόσια και πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με μια σοβαρή Χρυσή Αυγή.

Η "Νομιμότητα" αυτών που κλείνουν παράνομα, σύμφωνα με την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας, τους εργαζομένους στη Πρυτανεία. Μόνο που οι ίδιοι εφαρμόζουν επιλεκτικά τους Νόμους, μόνο για τους φτωχούς και του αδύναμους και όχι για τους πλούσιους και τους δυνατούς (όχι για το Μπόμπολα το Λάτση το Βαρδινογιάννη τον Κόκκαλη τους πολιτικούς). 

Οι "Δημοκρατικοί Θεσμοί" αυτών που ενώ διαγράφουν 180.000 ανθρώπους από τα πανεπιστήμια, δεν διαγράφουν τα χρέη των λαών προς τη μικρή μειοψηφία των τραπεζών. Οι "Δημοκρατικοί Θεσμοί" της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ που με τα μνημόνια και τους νόμους τους κάνουν τους εργαζόμενους είτε να δουλεύουν με τους πιο εξευτελιστικούς μισθούς είτε να χάνουν τη δουλειά τους και να πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, τη νεολαία είτε να σπουδάζει σε ένα πανεπιστήμιο-κάτεργο (για το οποίο θα πληρώνει και ένα σκασμό λεφτά) είτε να δουλεύει για τα voucher των 200 και 300 ευρώ.

Αυτά μας φοβίζουν γιατί πολύ απλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με καμιά "Κέζα Λώρη". Γιατί αν δεν μας φόβιζαν δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πολεμήσουμε τους πραγματικούς φορείς τους με την αποφασιστικότητα που απαιτεί μία τέτοια μάχη. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία - νεολαία και εργαζόμενοι θα βγούνε νικητές σε αυτή τη μάχη.


ΥΓ Ι: Συστήνουμε λοιπόν στην κυρία "Κέζα Λώρη" να αναζητήσει αλλού το φασισμό με τη σιγουριά ότι θα τον βρει καλά ενταγμένο στον ίδιο της τον εαυτό και στο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί.

ΥΓ ΙΙ: Bonus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου