Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι βάρβαροι του ΣΚΑΙ και…εμείς





Με γκεμπελισμό και συκοφάντηση προσπαθεί η «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία του ΣΚΑΙ να υπονομεύσει τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, στοχοποιώντας αγωνιστές. Στην  ραδιοφωνική εκπομπή «Ό,τι να ναι» τα τσιράκια  του Αλαφούζου απομονώνοντας φράσεις και σχολιάζοντας με χυδαίο τρόπο αποσπάσματα από τοποθετήσεις μελών του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι οι φοιτητές που αγωνίζονται σήμερα για ένα άλλο πανεπιστήμιο και μια άλλη κοινωνία, είναι "αμόρφωτοι", βολεμένοι νεολαίοι, τεντυμπόηδες, με κυβερνητικές βλέψεις, «μια νέα γενικά πολιτικών της βαρβαρότητας όπως τους χαρακτηρίζει».

Εδώ και δύο βδομάδες ο φοιτητικός Σύλλογος Νομικής δίνει έναν μεγαλειώδη αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους και τη στήριξη των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, των καθηγητών  στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και των μαθητών στα σχολεία που προχωράνε σε καταλήψεις. Στόχος μας είναιη προάσπιση του δικαιώματός μας στην δημόσια και δωρεάν παιδεία, η διασφάλιση ότι όλοι οι νέοι θα δουλεύουν με αξιοπρεπείς όρους και πλήρη  εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα ,ότι η νεολαία θα έχει ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών και ότι η γνώση που θα παράγεται στο πανεπιστήμιο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς . Για αυτό το λόγο ζητάμε ανατροπή της κυβέρνησης και της Ε.Ε που βυθίζουν τη ζωή μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση, που διαγράφουν φοιτητές, φέρνουν security μέσα στο πανεπιστήμιο, δίδακτρα και μηδενικές φοιτητικές παροχές (σίτιση,στέγαση,συγγράμματα).


Στην απόφασή μας να επανοικειοποιηθούμε τον χώρο της πρυτανείας από την Χούντα του Φορτσάκη και των  σεκιούριτι που κοστίζουν στο πανεπιστήμιο 3,4 εκατομμύρια ευρώ και να καταθέσουμε τα αιτήματά μας, ο πρύτανης απάντησε με λοκ άουτ της πρυτανείας,περικύκλωσή της από ΜΑΤ και αστυνομία και ρίψη δακρυγόνων στους φοιτητές. Ο Φορτσάκης κλείδωσε κυριολεκτικά τους εργαζόμενους μέσα στην πρυτανεία την ώρα που η επιθεώρηση εργασίας έβγαλε πόρισμα ότι είναι παράνομες οι ενέργειές του.

Απέναντι σε όλα αυτά οι φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν μια μαχητική απάντηση. Αψηφώντας τις δυνάμεις καταστολής και τις μηνύσεις του πρύτανη ενάντια στους αγωνιστές των φοιτητικών συλλόγων παραμείναμε στην πρυτανεία μέχρι την Πέμπτη 23/10 και αναγκάσαμε τον  κ. Φορτσάκη να εμφανιστεί επιτέλουςνα ακούσει τους φοιτητές και να ορίσει Σύγκλητο.

Βάρβαρη, αλήτες του ΣΚΑΙ, είναι η πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και την μετανάστευση. Βάρβαρα είναι τα γκλομπ που βαράνε στα κεφάλια μας τα ΜΑΤ όταν διαδηλώνουμε ειρηνικά, βάρβαρη είναι οικονομική αφαίμαξη του ελληνικού λαού από τις Τράπεζες και την ευρωπαϊκή ένωση. Είμαστε βέβαιοι, ότι αν ζούσατε το 1973 θα λέγατε τρομοκράτες και εγκληματίες τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη στο Πολυτεχνείο. Είμαστε σίγουροι ότι θα στηρίζατε τη Χούντα, όπως στηρίζετε τώρα την κυβέρνηση Σαμαρά που στέλνει καθημερινά νεολαίους στο δρόμο της αυτοκτονίας, σκοτώνει και τρομοκρατεί μετανάστες και αγωνιστές χρησιμοποιώντας την Χ.Α ως ομάδα κρούσης στις γειτονιές.

Άλλο τόσο σίγουροι είμαστε όμως, ότι η γενιά μας θα σας ανατρέψει όλους μια και καλή. Και εσάς  τους δημοσιογραφίσκους του ΣΚΑΙ θα σας στείλουμε να τους κάνετε παρέα. Και να θυμάστε κύριοι του ΣΚΑΙ, την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο όμως κανείς.


http://www.skai.gr/player/Radio/?mmid=253291 στο 36.30 και στο 53





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου