Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Καταγγελία στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας


Σήμερα 17/10, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου με εκπροσώπους του ΔΣΑ για να  κατατεθούν τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στη συνέλευση σχετικά με την εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής όταν ρωτήθηκε για την επερχόμενη εξίσωση των πτυχίων των δημοσίων νομικών σχολών με εκείνα των ιδιωτικών κολλεγίων είπε: «Δεν ανταποκρίνομαι σε τέτοιες ερωτήσεις» και κατηγόρησε για «μεγαλοϊδεατισμό» τους φοιτητές που καταγγέλλουν την καταστρατήγηση του άρθρου 16 από την κυβέρνηση με την ίδρυση ιδιωτικών κολεγίων. 

Σχετικά με την εντολή του πρύτανη κ. Φορτσάκη να διατάξει τη φύλαξη της πρυτανείας από ΜΑΤ και τη ρίψη δακρυγόνων στους φοιτητές απάντησε πως «δεν γνωρίζει το περιστατικό». Δεν γνωρίζει δηλαδή τα σκηνικά βίας και αυταρχισμού που έλαβαν χώρα 10 μέτρα από το κτίριο του ΔΣΑ ενάντια σε συναδέλφους του.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα ιδιωτικά κολέγια, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την εξίσωση των πτυχίων. Δεσμευόμαστε από το Κοινοτικό Δίκαιο», απάντησε o Βασίλης Παπαστεργίου, την ώρα που κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη στάση του πρύτανη να ρίξει χημικά στους φοιτητές.

Η γραμματέας του ΔΣΑ κα Χ. Κουντούρη τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των εξετάσεων για την άδεια άσκησης επαγγέλματος γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλοι δικηγόροι, πρέπει να αποκλείσουμε κάποιους» Ανοιχτά και ξεδιάντροπα δήλωσε η γραμματέας του ΔΣΑ ότι το πτυχίο της Νομικής δεν θα έχει αντίκρισμα την αγορά εργασίας για όλους αλλά ότι κάποιοι θα μείνουν άνεργοι για να εναρμονιστεί η δικηγορία στις επιταγές της ΕΕ.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ο ρόλος του ΔΣΑ ως ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που στηρίζει την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί. Για μας είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί αγωνιστικό Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, που θα βάζει μπροστά τη συλλογική διεκδίκηση των επαγγελματικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, με πυρήνα τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, όπου θα δίνεται λόγος στη βάση, δηλαδή στους ίδιους τους εργαζομένους, για τη συλλογική διεκδίκηση ικανοποιητικών αποδοχών(κατώτερος μισθός, επιδόματα, καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από των εργοδότη) και συνθηκών εργασίας(σταθερό και ανθρώπινο ωράριο)  με στόχο να επιτευχθεί η ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για την κλιμάκωση των αγώνων και την προβολή των σύγχρονων εργατικών αναγκών!

Ως, ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ καλούμε όλους τους φοιτητές Νομικής, τον κόσμο της δικηγορίας αλλά και κάθε μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας να ταχθεί μαζί μας στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και την εκμετάλλευση μισθωτών δικηγόρων με όρους δουλείας από τις μεγάλες νομικές εταιρείες. 

Καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα σε απειθαρχία στις επιταγές της ΕΕ που θέλει να βάλει τις επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμια και να διαλύσει την εργασιακή μας προοπτική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου