Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γιατί να έρθω στη Συνέλευση;


Εδώ και τρεις βδομάδες ο φοιτητικός σύλλογος Νομικής έχει μπει σε τροχιά αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική του Φορτσάκη και της κυβέρνησης που στόχο έχει να διαλύσει το δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο. Ένα πανεπιστήμιο στο οποίο κάθε φοιτητής έχει κοπιάσει για να μπει και κάθε οικογένεια  έχει  βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον στηρίξει.

Στη κινητοποίηση του φοιτητικού συλλόγου στον Δ.Σ.Α ενάντια στην εξίσωση των πτυχίων μας, η απάντηση της διοίκησης ήταν να φέρει αστυνομία και να κλείσει τις πόρτες του κτιρίου. Τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τους εκλεγμένους του Συλλόγου αλλά η απάντησή τους ήταν ότι η εξίσωση των πτυχίων θα περάσει καθώς δεν σκοπεύουν να πάνε κόντρα στις επιταγές της ευρωπαικής ένωσης για την ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με ΜΑΤ, δακρυγόνα και λοκ αουτ του κτιρίου απάντησε και ο Θ.Φορτσάκης στην απαίτηση των φοιτητών να καταθέσουν τα αιτήματά τους! Ωστόσο, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ.Φορτάκης μετά από την πίεση που δέχτηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους, αναγκάστηκε να ορίσει μέρα διεξαγωγής της Συγκλήτου, πράγμα το οποίο εδώ και δύο μήνες αρνιόταν πεισματικά να κάνει.

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τις γενικές συνελεύσεις, η φωνή των φοιτητών μπορεί να ακουστεί και να επιβάλλει τη θέληση μας ενάντια στην χούντα κυβέρνησης-Φορτσάκη! Ωστόσο, ο αγώνας δεν σταματάει εδώ, αλλά αντιθέτως μόλις άρχισε! Γι' αυτό είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή κάθε ανένταχτου φοιτητή στις γενικές συνελεύσεις και σε όλες τις κινηματικές διαδικασίες, για να καταφέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση και να δείξουμε ότι η γενιά μας δεν σκύβει το κεφάλι αλλά θα τους ανατρέψει! Είναι απαραίτητο ο Σύλλογος μας να συνεδριάσει και πάρει αγωνιστική απόφαση πάνω σε μία σειρά ζητήματα-κομβικά για τη ζωή μας στο πανεπιστήμιο και το εργασιακό μας μέλλον:

·         Η εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια
·         Ο νέος κώδικας δικηγόρων που μας οδηγεί στην ανεργία και την ελαστική απασχόληση
·         Η διάσπαση του πτυχίου μας και τα δίδακτρα
·         Οι διαγραφές
·         Οι σεκιούριτι που κοστίζουν 35% περισσότερο από τους απολυμένους θυρωρούς και κάνουν face control στους φοιτητές
·         Οι απολύσεις των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια

Μας αφορούν όλους και γι 'αυτό συλλογική πρέπει να είναι και η απάντησή μας!

Τι λέει όμως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για όλα αυτά;

Η κυβερνητική νεολαία της Ν.Δ στηρίζει τον Φορτσάκη και τον Σαμαρά και γι' αυτό αποφάσισε να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση της Τετάρτης 29/10, επειδή φοβάται ότι δε θα περάσουν οι διαγραφές, δε θα μπουν οι επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστήμια,δε θα πληρώνουμε δίδακτρα και δε θα απολυθούν οι εργαζόμενοι. Φοβάται, γιατί βλέπει ότι η καταστολή, η τρομοκρατία της κυβέρνησης και η προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν μας πτοούν αλλά μας εξοργίζουν!

Η ΔΑΠ που μέλη της σε γενική συνέλευση στη Κομητηνή κάνουν ναζιστικούς χαιρετισμούς ακολουθεί την ίδια γραμμή της ΝΔ, που καθοδηγεί την ΧΑ όπως φάνηκε από τις συνεννοήσεις Μπαλτάκου-Κασιδιάρη που βγήκαν στη δημοσιότητα! Ο στόχος της ΔΑΠ είναι να ξεπεράσει το κεφάλαιο και η ευρωπαική ένωση την κρίση του σε βάρος των εργαζομένων και γι' αυτό κανένας φοιτητής δεν έχει συμφέρον να τη στηρίξει αλλά όλοι πρέπει να της γυρίσουν την πλάτη.

Γι' αυτό καλούμε κάθε φοιτητή στη γενική συνέλευση να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση-τον Φορτάκη και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Η ενότητα των φοιτητών, των εργαζομένων στα πανεπιστήμια,των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι το μόνο μας όπλο!

Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ/ΩΡΑ 1/ΑΜΦ 1!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου