Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

3 Νεκροί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά! Δεν ήταν ατύχημα, είναι κρατική δολοφονία!



3 στρατιώτες ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Βόλο ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Αμυνας μιλάει για αστοχία υλικού και ανθρώπινο λάθος. Στην πραγματικότητα οι τρεις αυτοί νεκροί είναι θύματα των χειρισμών της στρατιωτικής ηγεσίας και των κυβερνητικών επιλογών. Πρόκειται για μια οδυνηρή συνέπεια της διαρκούς πολεμικής προετοιμασίας του Ελληνικού στρατού και της κλιμάκωσης της χρήσης πραγματικών πυρών σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας.

Δεν ήμαστε εμείς Αναλώσιμοι ούτε της κερδοφορίας τους, ούτε των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.

Η νεολαία δεν θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους! Δεν αποδεχόμαστε το αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς. Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό η νέα γενιά θα ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας!

Όλοι στη συγκέντρωση, Τετάρτη 8/10, στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

----

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτυου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος:

3 Νεκροί συνάδελφοι σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Βόλο ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ!

Κυβέρνηση-αστικό κατεστημένο-Στρατός στοχοποιούν τη νεολαία σε Πόλεμο και Ειρήνη.

Δεν είμαστε εμείς Αναλώσιμοι ούτε της κερδοφορίας τους, ούτε των πολεμικών τους τυχοδιωκτισμών.

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά σκοτώνουν, ΝΑ ΑΠΑΓOΡΕΥΤΟΥΝ ΤΩΡΑ!

Από την πρώτη στιγμή της 20χρονης πορείας του Δικτύου Σπάρτακος απαιτούμε την απαγόρευση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά. Όμως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων γράφουν τις εκκλήσεις μας στα παλιά τους τα παπούτσια.

Ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Αβραμόπουλου, εντείνει τις πολεμικές προετοιμασίες και την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επανέφερε την πραγματοποίηση παρελάσεων και την κλιμάκωση των στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά, ενώ συγκάλυψε συστηματικά τη δράση των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στον Στρατό. 

Πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του success story και οι ανάγκες του "θεαθήναι" για να βγάλουν φωτογραφίες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας χωρίς να υπολογίζουν το τεράστιο οικονομικό κόστος, χωρίς να υπολογίζουν τα τεράστια οικολογικά εγκλήματα και την επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, περιφρονώντας τους κινδύνους θανατηφόρου ατυχήματος. 

Τώρα μαζεύουμε νεκρούς και κομματιασμένους συναδέλφους από τo πεδίo βολής.

Τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα. Φτάνει πια ο εμπαιγμός των προσχηματικών ΕΔΕ
.
Πρέπει τώρα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. 

Θέλουν να συνηθίσουμε στο θάνατο, να αποδεχθούμε την καταστροφή των ζωών μας. Η νεολαία δε θα γίνει τροφή για τα κανόνια τους! Δεν αποδεχόμαστε το Αξιόμαχο του στρατού ως βωμό για τη θυσία της νέας γενιάς. 

Με μαζικό κίνημα, Μέσα και Έξω από το στρατό, να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και της αιματοβαμμένης στρατιωτικής ηγεσίας! Να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα, την κρατική βαρβαρότητα και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης και του κόσμου του πλούτου, των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.  

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των νεκρών συναδέλφων. 

Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και φασισμό Τιμάμε τη Μνήμη τους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και για τον κόσμο των πλουσίων

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου