Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Απόφαση κομμένη και ραμμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και συνολικής τρομοκράτησης των εργαζομένων αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο σε βάρος των ηρωικών χαλυβουργών την Τετάρτη 9 Απρίλη. Το Δικαστήριο καταδίκασε σε 23 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους χαλυβουργούς Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Ελληνικής Χαλυβουργίας» αντίστοιχα, κατά την περίοδο του ηρωικού 9μηνου απεργιακού αγώνα, με την κατηγορία της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας. Επίσης το Δικαστήριο επέβαλε στους υπόλοιπους διωκόμενους χαλυβουργούς 21 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, ενώ έκρινε αθώα τη γυναίκα ενός χαλυβουργού.  Οι χαλυβουργοί άσκησαν έφεση για να αφεθούν ελεύθεροι.

Ποινές πολύμηνης φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στους χαλυβουργούς οι οποίοι δώσανε έναν από τους μεγαλύτερους απεργιακούς αγώνες των τελευταίων χρόνων. Απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη όταν σήμερα περισσότερο από ποτέ "Νόμος" είναι για τα δικαστήρια τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των καπιταλιστών, των κάθε λογής αφεντικών. Και εδώ το αφεντικό ακούει στο όνομα Ν. Μάνεσης ιδιοκτήτης της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" ο οποίος είδε τα τεράστια κέρδη του να πέφτουν ελέω κρίσης και γι'αυτό αποφάσισε να απολύσει τους μισούς περίπου εργαζόμενους της επιχείρησης και να βάλει τους υπόλοιπους να δουλεύουν εκ περιτροπής και για ένα κομμάτι ψωμί.

Στην πύλη της Χαλυβουργίας συγκρούστηκαν δύο κόσμοι:
Από τη μια οι βιομήχανοι με τους ανθρώπους τους, την κυβέρνησή τους, που θέλουν τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Από την άλλη οι εργάτες που παλεύουν για τη ζωή και το ψωμί των παιδιών τους και στηρίζονται ο ένας στον άλλο. Και το έγκλημά τους ήταν ακριβώς αυτό ότι δεν έκατσαν με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουν τη μαύρη μοίρα που τους τάξανε επειδή "πέσανε έξω" οι προϋπολογισμοί του ζάμπλουτου αφεντικού, ότι δε μάσησαν από τα "όλοι μαζί τα φάγαμε" και άλλες ιστορίες ΑΛΛΑ πάλεψαν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους όχι μόνο για την πάρτη τους αλλά για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία που θα βρει και βρίσκει ήδη μπροστά της τον πιο σκληρό εργασιακό μεσαίωνα πάντα για τους ίδιους λόγους φυσικά - "για να σωθεί η επιχείρηση, η χώρα, η ΕΕ, ο πλανήτης"...

---

«Οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι. Οι άνθρωποι που μας δίκασαν δεν έχουν την συνείδηση του εργάτη, αλλά τη συνείδηση του εργοδότη. Να είστε σίγουροι ότι οι χαλυβουργοί θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα που μας αναθέτει η εργατική τάξη στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου