Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πολιτική καταγγελία ΠΑΦ-ΕΑΑΚ


23/4/2014

«…ή αλλιώς όποιος την νύχτα περπατεί»

Τις προηγούμενες μέρες σε περίεργες όπως φαίνεται ώρες (όπως άλλωστε συνηθίζουν) θρασύδειλα φασιστοειδή ζωγράφισαν φασιστικά σύμβολα στα ταμπλό ανακοινώσεων της ΕΑΑΚ.

Η εν κρυπτώ αυτή επίθεση φυσικά δεν μας αφήνει έκπληκτους. Άτομα με τέτοιες αντιλήψεις υπάρχουν και αναπαράγονται εδώ και καιρό στις καθεστωτικές παρατάξεις της σχολής μας (ΔΑΠ-Νέα Προοπτική).Τα παραδείγματα πολλά. Η δημόσια δήλωση της πρώην γραμματεώς της ΔΑΠ Ιατρικής όταν προσπαθούσε να σπάσει την απεργία των διοικητικών ότι η ίδια στηρίζει-ψηφίζει την Χρυσή Αυγή. Η προσπάθεια πριν από κάποια χρόνια στελέχους της Νέας Προοπτικής να σπάσει Γενική συνέλευση του ΣΦΙΑ με μαυροφορεμένους μπράβους για να πάρει την απάντηση από τον κόσμο της Γενικής συνέλευσης που κατάφερε με την δύναμη της συλλογικότητας να την υπερασπίσει. Για να ψηφίσει σε επόμενη μαζικότατη συνέλευση με ποσοστο 64% την διαγραφή του από τον ΣΦΙΑ. Σειρά ψηφισμάτων αλληλεγγύης σε αντιφασίστες αγωνιστές με τραγικό παράδειγμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα που οι συγκεκριμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να υπογράψουν.

Αλλά αν και τα παραδείγματα είναι πολλά και η πραγματικότητα αμίληκτη η ουσία είναι αλλού. Βρίσκεται στην επίσημη τοποθέτηση αυτών των παρατάξεων στη σχολή. Η ανάζητηση των δεινών των φοιτητών και του λαού στους μετανάστες , η αναζήτηση των δεινών του πανεπιστημίου στους αγώνες των φοιτητών που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και στο «..άσυλο της ανομίας». Η προσπάθεια με κάθε τρόπο διάλυσης των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών εδώ και χρόνια  στον σύλλογο μας .Η προώθηση του ατομικού δρόμου με κάθε τρόπο. Είτε με την λαμογιά που τελικά αφορά μόνο τα μεγαλοστελέχη και έχει κοντά ποδάρια (βλ. γραμματέα ΔΑΠ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, διαπλοκη Νέας Προοπτικής με μεγαλοκαθηγητές κτλ) είτε με την υποταγή σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης στο ρητό «Κλείσου στον εαυτό σου, σκύψε το κεφάλι σε ένα μαύρο μέλλον και αν πατήσεις στο κεφάλι του διπλανού σου ίσως  την βολέψεις». Η στήριξη με κάθε τρόπο της πολιτικής εξαθλίωσης .Εν κατακλείδι ότι μπορεί και κάνει με ανώτερο τρόπο η Χρυσή Αυγή και με άλλο τρόπο η ΝΔ στην κοινωνία.

Με τους ανθρώπους αυτούς μας χωρίζει ένας κόσμος ολόκληρος. Ένας κόσμος αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης ενάντια στον κόσμο του μίσους και της εξαθλίωσης ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού που απλώνεται επικίνδυνα στην Ευρώπη. 

Εμείς οι φοιτητές ως μέλη της ΕΑΑΚ επιλέγουμε τον δρόμο που ενώνει όλους μας ανεξαρτήτως φυλής και εθνικότητας ενάντια στο κοινό μας εχθρό την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ . Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή για όλους μας. Οι Φασίστες δεν χωράνε ούτε στην Ιατρική ούτε πουθενά. Η στοχοποίηση της ΕΑΑΚ από τα άτομα αυτά μας κάνει υπερήφανους και σίγουρους για τον χώρο στον οποίο επιλέξαμε να αντισταθούμε και να παλέψουμε. Η απάντηση από το οργανωμένο λαό και τους φοιτητές θα δωθεί με τις συλλογικές μας διαδικασίες, τον ανυποχώρητο αγώνα και την αλληλεγγύη για μια καλύτερη ζωή για όλους μας. 

Οι δυνάστες του λαού και τα τσιράκια τους θα τσακιστούν και για μας θα είναι μέρα μεσημέρι !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου