Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Δημοκρατία για ποιούς;


Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ...

Αφού εξαπέλυσαν χημικό πόλεμο με τις ορδές των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ κατά των εργατικών λαϊκών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, στις πλατείες, στις Σκουριές, στους υπό διαθεσιμότητα καθηγητές, στους σχολικούς φύλακες και αλλού, κι αφού κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο κι εφάρμοσαν τη βιομηχανία των «προληπτικών» προσαγωγών φοιτητών, έφτασαν στο αποκορύφωμα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων κατά της ελληνικής Προεδρίας και της ΕΕ με χουντικής έμπνευσης διάταγμα. Συνέλαβαν και δικάζουν τον καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο, για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση» την οποία απαγόρευσε ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, κατ’ εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Στην ουσία δικάζεται το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να αγωνίζονται ενάντια  στα κάθε λογής οικονομικά ταξικά μέτρα των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, το δικαίωμα του αγώνα για δουλειά, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική χειραφέτηση.

Αφού συκοφάντησαν κι έσπασαν με τα ΜΑΤ μαχητικές απεργίες, όπως στη Χαλυβουργία, απέλυσαν ή απείλησαν με απόλυση αγωνιστές συνδικαλιστές και εργαζόμενους, όπως στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ, κι αφού καταδίκασαν σχεδόν κάθε απεργία ως «παράνομη και καταχρηστική», σέρνουν στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς και ολόκληρη την ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εφάρμοσαν και τη βιομηχανία των επιστρατεύσεων σε ευθεία αντιπαράθεση ακόμα και με το ίδιο το Σύνταγμα, όπως στην ΟΛΜΕ και στους ναυτικούς, με αποκορύφωμα την πολιτική επιστράτευση διαρκείας επί ένα χρόνο των εργαζομένων στο μετρό. Είναι ξεκάθαρο από την πλευρά τους ότι επιχειρείται να καταργηθούν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες που κατοχυρώθηκαν με αγώνες και αίμα. 

Αφού έστησαν ένα αντιδημοκρατικό νομικό, ελληνικό και ευρωπαϊκό οπλοστάσιο στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», εφαρμόζουν την τηλεοπτική και επικοινωνιακή τρομοκρατία ενάντια σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη και φωνή που εναντιώνεται στην πολιτική τους με τη συκοφαντία του «συνοδοιπόρου της τρομοκρατίας».

Κι αφού ανέχτηκαν, υπέθαλψαν και ενίσχυσαν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή και τη δολοφονική εγκληματική δράση της, τώρα την αποστρατεύουν για να εκσυγχρονίσουν αποδεχόμενοι πλευρές της αντεργατικής, φασιστικής και ρατσιστικής πολιτικής της, αφήνοντας στο απυρόβλητο επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μιντιάρχες και τις διασυνδέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό, ενώ το φάντασμα της Ακροδεξιάς απλώνεται πάνω από όλη την Ευρώπη. Με το δόγμα των «δυο άκρων», η κυβέρνηση, ταυτίζοντας το λαϊκό ανυποχώρητο αγώνα με το νεοφασισμό, στρέφεται κατά του «εχθρού λαού».

Ξημερώματα Δευτέρας 20 Ιανουαρίου 2014, 1,5 μίλι από το Φαρμακονήσι, ανοιχτά της Λέρου,   μια μικρή ομάδα μεταναστών από το Αφγανιστάν προσπάθησε να προσεγγίσει τα ελληνικά σύνορα δια θαλάσσης με μια μικρή βάρκα. Στην πορεία προς τα ελληνικά σύνορα η θάλασσα αγρίεψε με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή των μεταναστών, μεταξύ αυτών και  μητέρες μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους, που είχαν στοιβαχτεί στη βάρκα. Όταν το σκάφος του λιμενικού εντοπίζει τη βάρκα  εφαρμόζει τις εντολές του υπουργείου «άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών» πίσω στις τουρκικές ακτές με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το σκάφος και να πνιγούν 12 άνθρωποι! Λίγες εβδομάδες πριν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έδινε την «εντολή»-ηθική αυτουργία για αυτή την ενέργεια με τη δήλωση του «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο για να το λένε στους συμπατριώτες τους και μην έρχονται στην Ελλάδα». Δεν είναι βέβαια μόνο αυτός αλλά γενικότερα η ρατσιστική πολιτική που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα στα πλαίσια της  Ε.Ε για το μεταναστευτικό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ανθρωποκυνηγητό ενάντια στους μετανάστες με το Ξένιο Δία, τον πλήρη ευτελισμό τωνανθρώπινων δικαιωμάτων τους στα σύγχρονα Άουσβιτς (στρατόπεδα συγκέντρωσης) και τα μαχαιρώματα-δολοφονίες εις βάρος τους από φανατισμένους οπαδούς-δολοφόνους της Χ.Α με αποκορύφωμα την πλήρης κάλυψη της αστυνομίας και του κράτους!! Χθες ήταν η Λαμπεντούζα, σήμερα το Φαρμακονήσι, αύριο κάποιο άλλο σημείο, θαλάσσιο ή μη, που θα αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ρατσισμού, της καταστολής, της κατάφωρης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της βάρβαρης εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας.

Τη «δημοκρατία» τους όμως τη γνωρίζουμε καλά και εμείς στη Νομική όπου ένας και μόνο «Καίσαρας»(ναι για το Φορτσάκη μιλάμε) αποφασίζει και διατάζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν χιλιάδες φοιτητές. Φυσικά ο Φορτσάκης δεν είναι μόνος του, αλλά έχει από πίσω το Υπ Παιδείας και την κυβέρνηση με τους οποίους έχει μία αγαστή σχέση(αγαπημένο παιδί των επιτροπών της βουλής και επίδοξος υπουργός δικαιοσύνης).

Ετσι λοιπόν Το Τμήμα και πόσο μάλλον ο πρόεδρος του τμήματος χωρίς καμιά ανακοίνωση για τη συνέλευσή τους, χωρίς καμιά επιδίωξη προς ενημέρωσή μας για ένα ζήτημα που εμάς έχει ως αποδέκτες, αποφάσισαν για μας χωρίς εμάς να χαθούν εξάμηνο και χειμερινή εξεταστική. Το αποτέλεσμα της απόφασης για το χαμένο εξάμηνο ήταν μια σειρά από προβλήματα, όπως η περαιτέρω αναμονή των επί πτυχίω φοιτητών ως προς τη λήψη του πτυχίου τους, ενώ δεν έχει ανοίξει ούτε το σύστημα δήλωσης μαθημάτων τη στιγμή που οι δηλώσεις συγγραμμάτων στον Εύδοξο έχουν λήξει.  Μέσα σε όλα αυτά η αντιπρόεδρος Κα Καλλινίκου δεν θελησε να ενημερώσει τους φοιτητές κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας για το πότε θα γίνει η επόμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος, ώστε ο σύλλογος να μπορεί να παρευρεθεί και να θέσει τα εκάστοτε τρέχοντα ζητήματα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει αντίθετη απόφαση Συγκλήτο και από τη Γενική μας Συνέλευση που έθετε ζήτημα να μη χαθεί το εξάμηνο. Γιατί να μη ξεχνάμε ότι υπάρχει κατεύθυνση από Υπουργείο και ΕΕ να εμπεδωθούν μια σειρά διατάξεις, όπως το σχέδιο “Αθηνά” και οι εσωτερικοί κανονισμοί που διαλύουν τα πτυχία μας και τα δικαιώματά μας, μας βάζουν να πληρώνουμε για τις σπουδές μας, μας θέλουν να διαγραφόμαστε στα 6 έτη και να μας περιμένει ένα μέλλον ανεργίας ή εργασιακής επισφάλειας.

Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε πως μπορεί να δεχόμαστε εμείς οι φοιτητές να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ο οποιοσδήποτε πρόεδρας και αντιπρόεδρας. Διεκδικούμε άμεσα τώρα για όλα τα ζητήματα του πανεπιστημίου που αφορούν εμάς και μόνο εμάς να αποφασίζουμε εμείς μέσα από τις συνελεύσεις μας και μαζί με τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη δημοκρατία και παρότι χρησιμοποιούμε την ίδια λέξη με όλους αυτούς που την ευαγγελίζονται σε κάθε αυταρχική τους πράξη της αποδίδουμε το ακριβώς αντίθετο περιεχόμενο από αυτούς. Αποφασίζουμε εμείς για εμάς, όλη η εξουσία στα δικά μας χέρια, στις Γενικές μας Συνελεύσεις!

γιατί όταν κοιμάσαι στη δημοκρατία τους
                  …
 Ξυπνάς στη δικτατορία τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου