Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνεχιζόμενη παρέμβαση της αστυνομίας στον απεργιακό αγώνα

Από την περασμένη Παρασκευή, 13/12/2013, το κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Χρήστου Λαδά 6) επιτηρείται διαρκώς από αστυνομικούς με πολιτικά και ένστολους. Οι δυνάμεις καταστολής εισέρχονται και εξέρχονται όποτε επιθυμούν στους χώρους εργασίας και συνομιλούν με στελέχη της διοίκησης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών. Έχουν παρενοχλήσει επανειλημμένως συνάδελφους απεργούς οι οποίοι βρίσκονταν στο κτήριο για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου μας.

Η αστυνομική επιτήρηση ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, μετά την εντολή του υπουργείου Παιδείας να αποσταλούν άμεσα τα στοιχεία για τη μοριοδότηση. Προφανώς, η απεργία του ΕΚΠΑ θεωρήθηκε εμπόδιο για το έργο του υπουργείου και των συνεργατών του.

Δεν πρόκειται μόνο για μια ακόμη πλευρά της ωμής παρέμβασης των δυνάμεων καταστολής στις διαδικασίες του Συλλόγου μας, μετά την εισαγγελική παραγγελία βάσει της οποίας κλήθηκαν να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ τα μέλη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 2/12. Αυτή τη φορά οι δυνάμεις καταστολής καλούνται να επιβάλουν την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αποστολή των στοιχείων της μοριοδότησης, κυκλοφορώντας μέσα στους χώρους εργασίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανάμειξη της αστυνομίας στα εσωτερικά του Συλλόγου μας, την απόπειρα τρομοκράτησης και καταστολής της απεργίας μας και την κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Δηλώνουμε ότι τέτοιες κατασταλτικές ενέργειες όχι μόνο δε μας φοβίζουν, αλλά αναπτερώνουν και το φρόνημα και το ηθικό μας, καθώς επιβεβαιώνουν τη δύναμη του συλλογικού μας αγώνα.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου