Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Γενική Συνέλευση του ΦΣ Νομικής τη Δευτέρα 25/11 στη 13:00



Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του ΦΣ Νομικής τη Δευτέρα 25/11 στη 13:00 στην Πρυτανεία! Συνεχίζουμε δυναμικά για ένα πανεπιστήμιο ΑΝΟΙΧΤΟ στις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων του!

Τη Δευτέρα 18/11 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ κοινοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης από το ΑΣΕΠ. Πέρα από την οριζόντια κατάργηση κλάδων (φύλακες και προσωπικό Η/Υ) καθώς και των πειθαρχικών διώξεων στους μη απογραφέντες διοικητικούς, οι πίνακες αυτοί θέτουν σε διαθεσιμότητα 498 εργαζόμενους του ΕΚΠΑ από βιβλιοθήκες, γραμματείες, τεχνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας κ.ά.

Κατ’ αρχάς είναι φανερό ότι το ίδρυμα υπό αυτές τις συνθήκες θα εμφανίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας χωρίς να μπορέσει να αναπληρώσει αυτές τις θέσεις εργασίας. Δηλαδή πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που θα υπολειτουργεί, ανοίγοντας αφενός το δρόμο στις εργολαβίες και την ιδιωτική-επιχειρηματική πρωτοβουλία(που ουδόλως νοιάζεται για τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων φυσικά) και αφετέρου σε περαιτέρω αναδιαρθρωτικές κινήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης (βλ. Σχέδιο Αθηνά 2) με συγχωνεύσεις και καταργήσεις διοικητικά απομειωμένων τμημάτων και σχολών. 

Όλα αυτά αποτελούν επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, υποθηκεύοντας το μέλλον μας, μετακυλίοντας το κόστος σπουδών στους φοιτητές, πετώντας παράλληλα εκατοντάδες εργαζομένους στο δρόμο και εντείνοντας τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας στο πανεπιστήμιο.

Όπως ομολόγησε και ο Υπ. Παιδείας οι απολύσεις είναι μνημονιακή υποχρέωση, καλούμαστε λοιπόν να δώσουμε τη δικιά μας απάντηση στο δίλημμα Δημόσιο Πανεπιστήμιο ή Μνημόνια που θέτει άρρητα η λαομίσητη συγκυβέρνηση παρέα με την τρόικα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τη Δευτέρα 25/11 σε συνέχεια της αγωνιστικής απόφασης του συλλόγου που με τον πιο δυναμικό τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή μας να συναινέσουμε στο σενάριο ανοίγματος της σχολής μας υπό την απειλή ή την επέμβαση ΜΑΤ, την αντίθεσή μας με τις δηλώσεις του προέδρου της σχολής μας, Θ. Φορτσάκη, ο οποίος ανοιχτά υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων, την αντίθεσή μας εν τέλει να συναινέσουμε με την επίθεση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου