Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων Διοιητικών Υπαλλήλων




ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΠΑ,  
5.9.2013 
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε έκτακτη συνεδρίαση στις 5.9.2013 αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 

Ζητάμε από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, να συγκαλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση τη Σύγκλητο στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. 
Ζητάμε από τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, σε συνέχεια και της προηγούμενης (28.8.2013) απόφασής της και σε εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων να αναστείλει αμέσως και πλήρως την λειτουργία του Ιδρύματος επʼ αόριστον. 
- Να παρασταθούμε μαζικά στη Σύγκλητο την Δευτέρα 9.9.2013 για να υποστηρίξουμε το αίτημά μας. 
- Ζητάμε από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, να δώσει συνέντευξη τύπου μαζί με τους φορείς του Πανεπιστημίου. 
- Ζητάμε από τους Προέδρους των Τμημάτων του ΕΚΠΑ, να συγκαλέσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις τις Γενικές Συνελεύσεις των οικείων Τμημάτων και να εισηγηθούν την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των Τμημάτων, καθώς επίσης και την παρουσία εκπρόσωπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας στις συνεδριάσεις αυτές. 
- Ζητάμε από τη Σύγκλητο και τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων του ΕΚΠΑ, την έκδοση ψηφισμάτων υποστήριξης του αγώνα μας. 
- Ζητάμε από την Διοίκηση του ΕΚΠΑ, να μην αποσταλούν τα ζητούμενα -με το από 14.8.2013 έγγραφο- στοιχεία, και εάν αυτό τελικώς γίνει, μόνο στην περίπτωση που υπάρχει έλλειμα προσωπικού και να ενημερωθεί πριν την αποστολή τους το σύνολο του προσωπικού. 
- Να απεργήσουμε στις 10-11/9, 12-13/9 και 15-20/9, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας. 
- Να αναρτήσουμε πανό στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ. 
- Να ενημερώσουμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδακτικό, τεχνικό, ερευνητικό, διοικητικό προσωπικό και φοιτητές) με επιστολή που θα διαβιβαστεί με ηλεκτρονικό τρόπο. 
- Να ενημερώσουνε το κοινό, με μοίρασμα ενημερωτικού δελτίου στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και στο κέντρο της Αθήνας. 
- Να ενημερώσουμε με δελτίο τύπου και κάθε πρόσφορο μέσο τους νεοεισαχθέντες φοιτητές προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας. 
- Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση των Συλλόγων του ΕΚΠΑ. 
- Κηρύσσουμε στάση εργασίας για την Παρασκευή 6.9.2013 και τη Δευτέρα 9.9.2013 από τις 11πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Συναντιόμαστε στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, συγκροτούμε απεργιακή επιτροπή και προετοιμαζόμαστε για τις κινητοποιήσεις μας. 
- Από την Τρίτη 10.9.2013 κλείνουμε την πύλη της Πανεπιστημιούπολης και περιφρουρούμε την απεργία μας. 
- Συμμετέχουμε σε πορεία μαζί με τους συναδέλφους του ΕΜΠ προς το ΥΔΜΗΔ την Τρίτη 10.9.2013 (προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11πμ) και καλούμε τους συλλόγους των ΑΕΙ και ΤΕΙ να συμμετάσχουν. Μετά το τέλος της πορείας, συμμετέχουμε σε ανοικτή συνέλευση εργαζομένων ΑΕΙ-ΤΕΙ που θα γίνει στο αμφιθέατρο ΜΑΧ (Πολυτεχνείο, συγκρότημα οδού Πατησίων). 
- Η Γενική Συνέλευση καλύπτει τους συνάδελφους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου του ΕΚΠΑ ώστε αυτοί να προσφέρουν με την πλήρη συμμετοχή και συμπαράστασή τους στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Πανεπιστημίου. 
- Η Γενική Συνέλευση επικυρώνει την απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας για ένα ενιαίο Σύλλογο που θα συμπεριλαμβάνει τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. 
Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης 
Ν. Μιχοπούλου 
Μ. Παπαστεφανάκης 
Α. Γόντικα 
Σ. Σαλονικίδης 



ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Η  Γ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 αφού διαπίστωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η επίθεση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο εντείνεται με τις απολύσεις, την οικονομική ασφυξία, τις συγχωνεύσεις των Ιδρυμάτων καθώς επίσης και τη μείωση του προσωπικού κατά 25% από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής: 

Συμμετοχή στις δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10-11 και 12-13 Σεπτεμβρίου 2013 και στην πενθήμερη απεργία από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου 2013, που προκήρυξε η ΟΔΠΤΕ.

Ενιαίο μέτωπο εκπαίδευσης και συντονισμό με τις Ομοσπονδίες και τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους. 

Κοινή Γ.Σ. με τους Συλλόγους ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και φοιτητών για τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 10:00π.μ.

Καλούμε σε πορεία από τα προπύλαια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11:00π.μ. και σε παναττική συνέλευση Συλλόγων ΑΕΙ-ΤΕΙ στα Προπύλαια.

Καλούμε τη Διοίκηση του Παντείου να αναστείλει τη λειτουργία του Ιδρύματος σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τον αγώνα των υπαλλήλων. 

Καλούμε σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες Εκπαίδευσης. 

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Θεωρούμε ότι τα στοιχεία που ζητάει το ΥΠΑΙΘ είναι παραπλανητικά και προσχηματικά και καλούμε τη Διοίκηση να καταδείξει με κάθε άλλο τρόπο την έλλειψη προσωπικού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Παλεύουμε για το δικαίωμα στη μόρφωση,
Αγωνιζόμαστε για μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά και
Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά.

Από τη Γ.Σ. 


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 


Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού (Δ.Π.) του Γ.Π.Α., η οποία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04/09/2013  αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:  

Λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο χώρο της Ανώτατης Παιδείας και των γενικότερων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας παραμένει ανοιχτή, ώστε να γίνεται έγκαιρη εκτίμηση των εκάστοτε δεδομένων και να ορίζονται οι σχετικές με τα δεδομένα δράσεις από μέρους του Συλλόγου, στη λογική ότι καμία απόλυση κανενός συναδέλφου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.  

Να γίνουν άμεσες ενέργειες για τη σύγκληση –εντός της επόμενης εβδομάδας–  Πανγεωπονικής Συνέλευσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς του Πανεπιστημίου μας.  

Το ΔΣ να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Πρυτανεία σχετικά με το πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και τα μέλη της συνέλευσης να παρευρίσκονται στο χώρο της Πρυτανείας. 

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γ.Σ. αποφάσισε: 
Να συμπορευτούμε με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Διοικητικών Υπαλλήλων των Ανωτάτων Ιδρυμάτων για δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ως απάντηση στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1750 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Στο ενδιάμεσο των απεργιακών κινητοποιήσεων και σίγουρα πριν τη λήξη της πρώτης 48ωρης απεργίας, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση καθώς η 11η Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ως ημερομηνία έναρξης των εγγραφών των νεοεισερχόμενων φοιτητών, θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για εκτίμηση της κατάστασης. Ενισχυτικά των απεργιακών κινητοποιήσεων, τα μέλη του Συλλόγου Δ.Π. καλούνται να δώσουν δυναμικά το παρόν στους χώρους του Πανεπιστημίου μας, ιδιαίτερα την 11η Σεπτεμβρίου, ενημερώνοντας όλα τα μέλη του Γ.Π.Α. καθώς και τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και τους γονείς τους, για την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την Ανώτατη Παιδεία της χώρας μας και τον εργασιακό βίο όλων μας.  

Να υιοθετήσει το πλαίσιο πάλης που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία με ένα σύνολο αιτημάτων, το οποίο επισυνάπτεται.   
                                                       Για τη Γ.Σ
      Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γραμματέας 
     Χρήστος Ζιώγας                                                           Ευρυδίκη Σπυροπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου