Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Για το καλό τους;

Αυτή την ώρα οι δυνάμεις της «προοδευμένης Δύσης», μεταξύ των οποίων και η ξεπουλημένη ελληνική κυβέρνηση της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ και των Μνημονίων, ετοιμάζονται να επέμβουν στη Συρία, για να επιβάλλουν εκεί με τη βία τη δικιά τους «ειρήνη». Με πρόφαση τα χημικά που έπνιξαν αμάχους και παιδιά, ετοιμάζεται η πολεμική επέμβαση από γη, στεριά και αέρα, την οποία ΗΠΑ και σύμμαχοι αποδίδουν στην κυβέρνηση Άσαντ. Την ίδια ώρα, είναι σχεδόν σίγουρο, με βάση τα ντοκουμέντα που έχουν προσκομιστεί, πως η χημική εξόντωση έγινε από τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, οι οποίοι αποδεδειγμένα ενισχύονται από τις ΗΠΑ και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις. 

Πραγματικός στόχος της επίθεσης είναι ο έλεγχος της περιοχής (πλούσια σε πετρέλαιο, αγροτικές και παραγωγικές δυνατότητες) από τις ΗΠΑ και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής  ανάμεσα στο αμερικανικό κεφάλαιο και τους πολεμικούς συνεταίρους του. Άλλωστε, η γαλλική, η γερμανική, η ελληνική, η τουρκική και άλλες κυβερνήσεις δηλώνουν, δίχως πολλά πολλά, πως το ενδιαφέρον τους για τη Μέση Ανατολή είναι άμεσο και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων,τα οποία εκπροσωπούν, απαραίτητη. Τέτοιες δηλώσεις έκαναν ο Βενιζέλος, ο υφυπουργός εξωτερικών Κούρκουλας και ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου. Όλοι μαζί, χέρι χέρι, χωρίς εθνικιστικές κοντρίτσες, στοχεύοντας στα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, και στην επιβολή της αμερικανικής κεφαλαιοκρατικής ηγεμονίας επί του ιρανικού, ρώσικου και κινέζικου συνασπισμού καπιταλιστικών δυνάμεων, που στηρίζει την κυβέρνηση Άσαντ .

Το παζάρι που διεξάγεται ανάμεσα στους δύο αυτούς μεγάλους πολεμικούς συνασπισμούς οικονομικών συμφερόντων, δεν μπορεί να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό της Συρίας. Πάνω από όλα, κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να έχει άλλη μια «ανθρωπιστική» επέμβαση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως στον Πόλεμο του Κόλπου (Ιράκ), στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη  και αλλού. Κάθε φορά το ίδιο θέατρο. Πολεμικές επεμβάσεις και λουτρά αίματος δήθεν για τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τσάκισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και του δικαιώματος στην αυτοδιάθεσή τους. Με απώτερο στόχο, πάντα, την εκμετάλλευση από τους κεφαλαιοκράτες φτηνών εργατικών χεριών και πλουτοπαραγωγικών πηγών (ενέργεια, και άλλοι φυσικοί πόροι).  

Οι λαοί δεν έχουν απλώς βαρεθεί το ίδιο παραμύθι, έχουν εξοργιστεί. Σε όλο τον πλανήτη έχει σηκωθεί τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο. Και στη χώρα μας έχουν δημιουργηθεί ρωγμές ακόμη και στο στρατό αρνούνται να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. όμως, πιστή στα καπιταλιστικά της, αιμοσταγή συμφέροντα, που τη θέλουν πιστό σκυλί των εγχώριων και των ξένων αφεντικών, παραχωρεί τη στρατιωτική βάση της Σούδας στη Κρήτη, κομβικής σημασίας ορμητήριο προς τη Μέση Ανατολή, και ετοιμάζεται να συνδράμει με όσες πολεμικές δυνάμεις της ζητηθούν.  

Είναι αδύνατο για τους εργαζομένους, τους φοιτητές, τους ανέργους, τους μετανάστες, τους κολασμένους όλους της γης, να σκεφτούν όπως σκέφτονται όλα τα καθάρματα που προσκυνάνε μόνο τα λεφτά, το ‘’μαύρο χρυσό’’, τον επιθετικό πόλεμο. Είναι αδύνατο να μπει. Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι σημαίνει να κάνεις ψυχρούς πολεμικούς υπολογισμούς σταθμίζοντας τα βαρέλια πετρέλαια δίπλα στις ανθρώπινες ζωές, κρίνοντας ότι τα πρώτα βαραίνουν περισσότερο.  

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα, οι σύντροφοί τους των άλλων χωρών, πρέπει να σταθούν στο πλάι του λαού της Συρίας, ενάντια στον καπιταλιστικό κανιβαλισμό, ενάντια στις ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους! Ενάντια στην απαξίωση των ανθρώπων που αποτιμώνται με βάση τις απαιτούμενες στρατιωτικές δαπάνες, τους πυραύλους, τα τεθωρακισμένα. Η τάξη των μισθωτών δούλων, των ανέργων, η νεολαία που της στερούν το μέλλον, οι καταπιεσμένοι και οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου, πέρα από το χρώμα του δέρματος, τα ήθη και τα έθιμα, τη γλώσσα την οποία μιλούν, όλοι μαζί πρέπει να βάλουν απέναντί τους τις τράπεζες, τους μεγαλοβιομηχάνους, τους κυβερνήτες, τους δολοφόνους των λαών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου