Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η κατειλημμένη ΕΡΤ να γίνει κέντρο αγώνα για όλο το λαό! Να κλείσουμε την κυβέρνηση!

Η καρδιά του κόσμου της εργασίας, η καρδιά του κόσμου της αντίστασης και του αγώνα χτυπάει στην Αγία Παρασκευή!


Η λειτουργία της ΕΡΤ διακόπηκε γύρω στις 11.00 το βράδυ από τις δυνάμεις καταστολής. Η κυβέρνηση διατυμπανίζει μέσω του Κεδίκογλου (δημοσιογράφος και αυτός του οποίου μάλιστα η ΕΣΣΥΕΑ ζήτησε να ανακληθεί η άδεια δημοσιογραφίας του)  ότι έτσι προχωρά στην δημοσιονομική εξυγίανση που θα φέρει την περιβόητη ανάπτυξη που πληρώνει εδώ και τόσα χρόνια πλέον ο ελληνικός λαός. Ότι έτσι σταματάει η διαφθορά και οι διαπλοκές που ¨πνίγανε¨ την δημόσια τηλεόραση. Ότι ο ελληνικός λαός δεν θα πληρώνει πια την ζημιογόνα ΕΡΤ.  Οι εργαζόμενοι όμως βρίσκουν άλλους τρόπους να συνεχίσει να εκπέμπει η δημόσια τηλεόραση και το «αντάρτικο» αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να μπουν τα ΜΑΤ στο μέγαρο της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων για να βρει η κυβέρνηση 2.800 εργαζόμενους και να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει άμεσα χιλιάδες απολύσεις, ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.

Ο αγώνας για την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας της ΕΡΤ, των αρχειακών θησαυρών της και του «εργατικού της πλούτου», συμπυκνώνει τώρα τις διεκδικήσεις ολόκληρου του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας!

Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο και να μην επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του κεφάλαιου, της λαομίσητης ΕΕ και του ΔΝΤ, στην τρικομματική κυβέρνηση της χειρότερης επίθεσης που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της εργασίας, να βυθίσουν στη μαύρη σιωπή, μαύρη σαν την χούντα τους, τη δημόσια ΕΡΤ.

Το μέγαρο της ΕΡΤ, μπορεί να γίνει κέντρο αγώνα για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ήρθε η ώρα να φύγει η συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης του λαού και της νεολαίας, η ώρα της δικαίωσης του εννιάμηνου αγώνα των χαλυβουργών, που βρήκε μόνο πέντε λεπτά δημοσιότητας. Η ώρα της νίκης των επίστρατων ναυτεργατών. Η ώρα να σπάσει η επιστράτευση των εργαζομένων του μετρό και των καθηγητών και ταυτόχρονα, η ώρα της «αποστρατείας» για το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό του κεφάλαιου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Εμπρός όλοι μαζί να στηρίξουμε αποφασιστικά κάθε απόφαση αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Οι εγκαταστάσεις και η συχνότητα της ΕΡΤ να γίνουν βήμα του αγώνα και της ελπίδας όλων των εργαζομένων και των νεολαίων που συνθλίβονται στις μυλόπετρες των μνημονίων και της καπιταλιστικης κερδοφορίας. Όλοι εκεί! Θα νικήσουμε! Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και δικός μας αγώνας και πρέπει να γίνουμε όλοι κομμάτι του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου