Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Όταν οι επιστρατευμένοι υψώνουν τις γροθιές τους…


Στο φόντο τής σφοδρής οικονομικής κρίσης η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κάτω από τις σαφείς προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ  πασχίζουν για να διασώσουν την κυριαρχία του ελληνικού κεφαλαίου. Για να επιτελέσουν καθώς πρέπει τις εντολές για λιτότητα και περικοπές στο στόχαστρο θέτουν για άλλη μια φορά τούς εργαζόμενους και την εργατική τάξη. Τα χρέη «των πάνω» μεταφέρονται με τη βία «στους κάτω» οι οποίοι πλέον οφείλουν να συμμορφώνονται στο «Νόμο και την Τάξη» που τους επιβάλλεται. Η επίθεση τής κυβέρνησης στον εργαζόμενο λαό κατευθύνεται στο ξήλωμα όσων δικαιωμάτων κέρδισαν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους καθώς και στην υπονόμευση κάθε συλλογικής διεκδίκησης. 

Στό πλαίσιο αυτό τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες γεγονότων που σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας θα ήταν μάλλον αδιανόητα. Η συγκυβέρνηση προχώρησε στην πραξικοπηματική και βίαιη καταστολή 3 αγωνιζόμενων κλάδων βάζοντάς τους σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης επ’ αόριστο. Τούτο ακριβώς συνέβη με συνοπτικές διαδικασίες , έν μία νυκτί με προεδρικα διαταγματα. Πρόκειται για τους αποφασισμένους εργαζόμενους των ΜΜΜ, τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Ναυτεργάτες. Καθένας απ΄αυτους τους κλάδους σήκωσε το γάντι προτάσσοντας την πάλη για τα κεκτημένα δικαιώματα του.

Πράγματι, οι εργαζόμενοι των κλάδων αυτών αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος του εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τα σωματεία τούς προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες προβάλλοντας τα αναγκαία για την αξιοπρεπή επιβίωση τους αιτήματα. Σε αυτά συμπεριλήφθηκαν το φρένο στην παράνομη αύξηση των ωραρίων, στις  περικοπές των ασφαλιστικων επιδομάτων  και στις απολυσεις.  Κόντρα στο κλίμα συναίνεσης και υποταγης αλλα και στον υποταγμένο συνδικαλισμό βρέθηκαν σε ευθεία ρηξη με τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Η απάντηση του κυβερνητικού επιτελείου της «Νόμου και της Τάξης» ήταν η άμεση επίταξη των απεργών. Ειδικότερα μάλιστα στη περίπτωση των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ η επίταξη έγινε προληπτικά πριν από την απεργία (!).Κάθε επίφαση νομιμότητας καταρρέει αποκαλύπτοντας την πρόθεση του κράτους να απαγορεύσει μια για πάντα το δικαίωμα στην απεργία.

Εδώ και τώρα όμως στην προοπτική μιας νέας απάντησης από το εργατικό κίνημα οι επιστρατευμένοι παίρνουν την απόφαση να οργανωθούν και να συντονιστούν εκ΄νέου. Σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης υψώνουν τις γροθιές τους ζητώντας τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Έτσι ανανεώνοντας τίς κινηματικές του δράσεις ΠΝΟ, ΟΛΜΕ και ΣΤΑΣΥ  οργανώνουν συλλαλητήριο την Παρασκευή 31/5 ωρα 19:00 στο Σύνταγμα επιδιώκοντας να σπάσουν το καθεστώς επίταξης με τους δικούς τους όρους. Η παρουσία του Συλλόγου στο πλάι των αγωνιζόμενων επιστρατευμένων εργαζόμενων είναι ζωτική. Γι΄αυτο:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 19:00!


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ-Ε.Ε-ΔΝΤ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου