Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ !


17 Aπρίλη ορίστηκαν φέτος οι φοιτητικές εκλογές. Για μας πρόκειται για μια ακόμη μάχη στο τέλος του έτους την οποία και καλούμαστε να δώσουμε. Γι αυτό και στις φετινές εκλογές πρέπει περισσότερο παρά ποτέ να σκεφτούμε τα τεκταινόμενα της φετινής χρονιάς. Από την αρχή του έτους βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές και σκληρές μάχες. Είχαμε απέναντί μας το Νόμο – Αρβανιτόπουλου, το σχέδιο «Αθηνά» που συγχωνεύει και καταργεί τις σχολές μας και διαλύει τα πτυχία μας! Είχαμε απέναντί μας τα σχέδια της κυβέρνησης να μας κάνει τη γενιά της ανεργίας, της ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας, της μετανάστευσης. Εμείς μέσα από αγωνιστικές αποφάσεις των συλλογικών μας διαδικασιών αντισταθήκαμε στα σχέδια του Υπουργείου και στις επιταγές της συγκυβέρνησης και της ΕΕ! Ο σύλλογος φοιτητών Νομικής συγκεκριμένα βρισκόταν σε αγωνιστικό τροχιά για ένα μήνα στέλνοντας συνεχώς μήνυμα ανυπακοής στις βάρβαρες πολιτικές τους! Μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις, τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και τις καταλήψεις μας δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα σε Υπουργείο και συγκυβέρνηση!

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν πολιτικό «δημοψήφισμα» για την νεολαία που σήμερα μπορεί να φέρει τούμπα την καθημερινότητα που μας επιβάλλουν. Είναι η πρώτη κάλπη που στήνεται μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και για αυτό το μήνυμα αντίστασης που πρέπει να στείλουμε στην ελληνική κοινωνία και το μήνυμα άγχους στην κυβέρνηση μπορούν να είναι πολύ μεγάλη ήττα για την πολιτική της κυβέρνησης.


Τι κρίνεται όμως στις φετινές φοιτητικές εκλογές?
  •    Πρώτα και κύρια το τι θα δηλώσει η νεολαία για την μετανάστευση της, την ανεργία που φτανει το 60%  για ηλικίες μέχρι τα 30. Αν θα δηλώσουμε στήριξη και υποταγή (ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) ή θα δηλώσουμε έτοιμοι να πάρουμε την ζωή και την κοινωνία στα χέρια μας.
  •      Με τι όρους θα συνεχίσουμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την ανατροπή του σχ. Αθηνά και του Αδ. Κοραής. Μετά τις εκλογές πρέπει να αρχίσει ξανά γύρος κινήματος!
  • Αν θα τελειώσουν μια και καλή τα σχέδια για διάλυση του φοιτητικού κινήματος που στην σχολή είδαμε με προέδρους και γραμματείς.
  • Αν θα φάνε πόρτα οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις σχολές, τον πιο μαζικό χώρο της νεολαίας.
  • Αν η καταστολή, η τρομοκρατία, οι συλλήψεις και τα χημικά δεν μας πιάνουν πια και αν τώρα είμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα σχέδιά τους.
  • Αν η σπουδάζουσα νεολαία θα διαλέξει τον ακίνδυνο δρόμο της διαμαρτυρίας και απλής καταδίκης, της μοιρολατρίας και της υποταγής ή θα διαλέξει τον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα διάρκειας, τον δρόμο της ανυπακοής και ανατροπής.

Σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές  οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη στις παρατάξεις που με τη στάση και τις πρακτικές τους βάζουν πλάτες στα σχέδια του Υπουργείου και στην εφαρμογή των επιταγών του! Οφείλουμε να καταδικάσουμε τις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που όπως κι οι κομματικοί τους φορείς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλύσουν τις ζωές μας. Διαλέγουμε σε αυτές τις εκλογές μεταξύ δύο δρόμων. Ο ένας είναι εκείνος της υποταγής, της ατομικής εξασφάλισης και του ατομισμού, της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας. Ο άλλος είναι εκείνος του αγώνα, της ρήξης, των συλλογικών διεκδικήσεων, της ανατροπής όσων πλήττουν το παρόν και το μέλλον μας!
17 Απρίλη στηρίζουμε Ε.Α.Α.Κ. !
  • Για την ανατροπή της επίθεσης απέναντι στη νεολαία και ολόκληρο τον εργαζόμενο λαό που εξαπολύουν συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ!
  •  Για να τελειώνουμε με την διαμεσολάβηση στην ζωή μας.Να αποφασίζουμε εμείς για εμάς!Με  Ισχυρές Γενικές Συνελεύσεις και τους φοιτητές να παίρνουν τη ζωή τους και τις σπουδές τους στα χέρια τους!
  • Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, υπέρ των συλλογικών μας διαδικασιών, υπέρ των ενιαίων πτυχίων μας, υπέρ της δουλειάς με δικαιώματα, υπέρ των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας!  
  • Για τους αγώνες που δώσαμε μα πάνω από όλα για την αυτοπεποίθηση των αγώνων που θα δώσουμε!
  •  Γιατί τώρα ξέρουμε ότι ο καπιταλισμός το μόνο που μπορεί να μας δώσει είναι η ανεργία και η φτώχεια!
  • Για  να τελειώνουμε με τις καθεστωτικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ οι οποίες κρυφά ή φανερά στηρίζουν τις πολιτικές της εξαθλίωσης!
  • Γιατί ο κόσμος δεν αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη μέσω των εκλογών αλλά μέσα και από τις εκλογές διαμορφώνονται οι όροι με τους οποίους θα δώσουμε τους αυριανούς αγώνες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου