Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ VS ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

 ROUND 2

Παρά τις αποφάσεις των φοιτητικών το ΕΚΠΑ προχώρησε στη διαδικασία εκλογών Συμβουλίων Ιδρύματος μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου(μετά την αποτυχία εκλογής με κάλπη).  Γι’ αυτό οι φοιτητές του ΕΚΠΑ με την έκδηλη υποστήριξη καθηγητών και διοικητικών έκαναν κατάληψη στο κτήριο της πληροφορικής και στο server του πανεπιστημίου Αθηνών με σκοπό το μπλοκάρισμα της διαδικασίας.      Την ίδια στιγμή, αντιμαχόμενοι με τη σειρά τους στο νέο κύμα απολύσεων που τους πλήττει και προβαίνοντας σε ένδειξη συμπαράστασης προς εμάς,  οι διοικητικοί απήργησαν και έκαναν κατάληψη στην Πρυτανεία! Όμως η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, παρά την παρεμπόδιση της, πήρε παράταση ενός 24ώρου ενώ παράλληλα  η ανακοίνωση του παν/μίου καλούσε απειλητικά τους φοιτητές να αποχωρήσουν από το χώρο και να θέσουν ξανά σε λειτουργία το server.

Η ανακοίνωση αυτή  συνοδεύτηκε από τη συκοφάντηση της κινητοποίησης από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο για καταστροφές και φθορές στο κτήριο, ακόμα και για αποσύνδεση του server  νοσοκομείου. Φυσικά επρόκειτο για τη μόνιμη πρακτική της κατασυκοφάντησης των λαϊκών αγώνων όποτε αυτοί εμποδίζουν την κυβερνητική πολιτική και την εφαρμογή της. Όλα αυτά όμως είχαν ως αποτέλεσμα   την αναζοπύρωση της προσπάθειάς μας  ώστε πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κατάληψη. Η επόμενη μέρα ήταν καθοριστική για το υπουργείο που έψαχνε τρόπους να ολοκληρώσει την διαδικασία, κάτι που τελικά κατάφερε την ύστατη στιγμή.

Για μας η μάχη για τα Συμβούλια Ιδρύματος  ήταν, είναι και θα είναι μία μάχη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, το ευρωπαϊκό πρότυπο των επί πληρωμή αποστειρωμένων πανεπιστημίων που καμία σχέση δεν έχουν με τον παλμό και τους αγώνες της νεολαίας.

Ήρθε η ώρα να πιάσουμε το νήμα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις του περσινού Σεπτέμβρη και μαζί με τα πληττόμενα κομμάτια όλων των εργαζομένων και καθηγητών μέσα στο πανεπιστήμιο να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Σαμαρά και τους υποστηριχτές της προκειμένου να στείλουμε αυτό το νόμο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μάλιστα διαμηνύουμε σε κάθε τόνο πως όποιος (καθηγητής, φοιτητής, παράταξη) επιχειρήσει να βάλει υποψηφιότητα ή να συμμετάσχει στις διαδικασίες εκλογής των συμβουλίων αποτελεί εχθρό του φοιτητικού κινήματος και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας!

Από δω και πέρα δεν μπορεί ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, δίνοντας μια μάχη δύσκολη και διαρκή αλλά τη μόνη ελπιδοφόρα για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.

Καμιά εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου!
Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας!
Ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου