Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σ.Δ.


ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: Δεν θα περάσει η διάλυση του δημόσιου-δωρεάν πανεπιστημίου!

 

Παρά τις αποφάσεις των φοιτητικών το ΕΚΠΑ προχώρησε στη διαδικασία εκλογών Συμβουλίων Ιδρύματος μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου(μετά την αποτυχία εκλογής με κάλπη).  Για μας η μάχη για τα Συμβούλια Ιδρύματος  ήταν, είναι και θα είναι μία μάχη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, το ευρωπαϊκό πρότυπο των επί πληρωμή αποστειρωμένων πανεπιστημίων που καμία σχέση δεν έχουν με τον παλμό και τους αγώνες της νεολαίας. 
Τι είναι όμως τα Συμβούλια Διοίκησης?
Τα Συμβούλια Διοίκησης θα αποτελούνται από 7 Πανεπιστημιακούς και 6 Εξωπανεπιστημιακούς (μάνατζερ, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου κλπ) και ένα φοιτητή ο οποίος θα εκλέγεται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο.
 Αρμοδιότητες του Συμβουλίου θα είναι:
§     η διαχείριση των οικονομικών: θα είναι «υπεύθυνο να κλείνει τις πιο επικερδής συμφωνίες με τις επιχειρήσεις για το πανεπιστήμιο ώστε αυτό να είναι οικονομικά “ανεξάρτητο” αφού η κρατική χρηματοδότηση καταργείται
§     θα επιβάλει και θα καθορίζει το επίπεδο των διδάκτρων
§     θα δημιουργεί εταιρεία η οποία θα εκμεταλλεύεται την περιουσία των σχολών με σκοπό το κέρδος
§     θα διαγράφει φοιτητές και θα απολύει καθηγητές όταν θεωρεί ότι έχουν “ανάρμοστη” συμπεριφορά και διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι από τα κύρια μέσα για τη δημιουργία του πανεπιστημίου της κρίσης, γι’ αυτό έχει και την κατάλληλη σύνθεση. Η συγκρότηση των συμβουλίων αποτελεί τον κύριο μοχλό εφαρμογής αυτού του επαίσχυντου νόμου. Καλούμαστε, λοιπόν, να κατανοήσουμε πως κάθε αντιδραστική τομή που προωθείται σε αυτή τη φάση μέσα στις σχολές σχετίζεται με την εκλογή των Σ.Δ. και να αντιληφθούμε πως η μάχη ενάντια σε αυτά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του συνολικού αγώνα που θα πρέπει να δώσει το φοιτητικό κίνημα.

Η Γλυκερία Σιούτη υλοποιητης του νόμου στη Νομική.Το φοιτητικό κίνημα θα την ανατρέψει!

Στα συμβούλια διοίκησης του ΕΚΠΑ συμμετέχει και η καθηγήτρια της νομικής Γλυκερία Σιούτη.    Νομική σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου και γνωστή σε μας από τις συνελεύσεις τμήματος για τη στήριξή της στο νόμο Διαμαντοπούλου. Για μας η συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης με κωδικούς που στέλνονταν με sms (κάτι που παρεπιπτόντως δεν προβλέπεται πουθενά από το νόμο) είναι Casus Belli και γι’ αυτό με όπλο τους φοιτητικούς μας συλλόγους δε θα επιτρέψουμε να συνεδριάσουν και να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση που θα καταστρέψει το παρόν και το μέλλον μας!

Απαιτούμε να παραιτηθεί άμεσα η Γ.Σιούτη από τη θέση της ως καθηγήτρια της νομικής σχολής. Είναι ανεπιθήμητη. Είναι ο εκφραστής και υλοποιητής της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσα στη νομική. Είναι εκείνη που θα έρθει να φιμώσει κάθε φωνή που αντιδρά μέσα στη σχολή, με πειθαρχικά, διαγραφές και διώξεις. Είναι εκείνη που θα βάζει σε λίγο δίδακτρα στη σχολή μας και θα κόβει κάθε φοιτητική παροχή και δικαίωμα.

Συνάδελφοι,      
τώρα είναι η ώρα να δώσουμε τη μάχη για δημόσια-δωρεάν παιδεία, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στο πανεπιστήμιο της αγοράς και των απολύσεων, κόντρα στην κοινωνία σφαγείο που ετοιμάζουν. Από δω και πέρα δεν μπορεί ούτε μια μέρα να πάει χαμένη! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, δίνοντας μια μάχη δύσκολη και διαρκή αλλά τη μόνη ελπιδοφόρα για την ανατροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου