Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012


Πρόταση Απόφασης της Α Ν Τ Ι Ν Ο Μ Ι Α Σ για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (5/11/2012)

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Τρία χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), την εγκατάσταση της τρόικας στην Αθήνα, την ψήφιση αλλεπάλληλων μέτρων που βυθίζουν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο «πακέτο σωτηρίας» ύψους 13,5 δις ευρώ. Πρόκειται για τη νέα «λυπητερή» που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση ύψους 31 δις ευρώ.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ
"Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου στους σύγχρονους λαούς,
που ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού,
είναι το δημόσιο χρέος τους."
                                                      Κ ά ρ ο λ ο ς  Μ α ρ ξ
Με στρατηγείο της επίθεσης την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) συγκεκριμένα προωθούνται:
·                     η κατάργηση του 8ωρου και της 5ημερης εργασίας
·         η νέα μείωση μισθών και συντάξεων  
·         η απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα – 15.000 απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα
·          η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης
·         το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας
·         διάλυση – ιδιωτικοποίηση  Υγείας-Παιδείας
·         θέσπιση νέων φόρων-χαρατσιών.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 με την κατάρρευση – πτώχευση τραπεζικών κολοσσών στις ΗΠΑ, το σύστημα και το πολιτικό του προσωπικό αδυνατώντας να βρουν μια συνολική λύση που θα υπερβεί την κρίση, στην προσπάθειά τους να σώσουν το κεφάλαιο ρίχνουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Το λεγόμενο «δημόσιο χρεός» δεν έχει σχέση με τον εργαζόμενο λαό, παρόλο που αυτός καλείται σήμερα να το επωμιστεί στις πλάτες του δεχόμενος όλες αυτές τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, υγεία – παιδεία. Το δημόσιο χρέος αντί να βαίνει μειούμενο στα χρόνια της λιτότητας και των ληστρικών δανείων, αυξάνεται! Επομένως, ας μην μας κοροϊδεύουν όταν λένε πως τα Μνημόνια, τα πακέτα σωτηρίας και το σύνολο των μέτρων στον «καιρό της κρίσης» στοχεύουν στην αποπληρωμή του χρέους. Αντίθετα, στοχεύουν στην υποτίμηση της εργατικής δύναμης, στην πλήρη διάλυση και καταβαράθρωση των όποιων προνομίων είχαν κατακτηθεί από το λαό μας στις συνθήκες εργασίας, στους τομείς της ασφάλισης, της υγείας και της παιδείας. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όχι μόνο «δεν τα φάγαμε μαζί» αλλά πως ούτε «θα σωθούμε όλοι μαζί».  Επίσης, το παραμύθι σχετικά με την «ελληνική περίπτωση», τον «τεμπέλη Έλληνα» και τους κακούς πολιτικούς που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα και κακοδιαχειρίστηκαν τα πράγματα δεν αγγίζει πλέον κανέναν: όταν σε μια πλειάδα χωρών (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και αλλού) έχει δημιουργηθεί η ίδια ακριβώς κατάσταση, τότε αναδεικνύονται οι δομικές και καθολικές διαστάσεις της κρίσης.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Μαθαίνοντας από την αντίσταση του λαού μας τα δύο προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει το δόγμα «της τάξης και της ασφάλειας», το δρόμο της εξατομίκευσης, της συλλογικής κατάθλιψης, εκτρέφοντας τα χειρότερα αντανακλαστικά κοινωνικού κανιβαλισμού. Τα καλοκαιρινά πογκρόμ σε μετανάστες, άστεγους αλλά και το χτύπημα σε όσους σηκώνουν το κεφάλι (η ξεδιάντροπη επέμβαση των ΜΑΤ για το σπάσιμο της απεργίας στη Χαλυβουργία, οι μαζικές προσαγωγές ναυτεργατών του Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορεία), το αστυνομοκρατούμενο κέντρο της Αθήνας για την υποδοχή της Μέρκελ, το αστυνομοστρατοκρατούμενο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή εισβολής του εξοργισμένου λαού κατά τη διάρκεια της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου και εν γένει η αυστηρά οργανωμένη και στοχευμένη καταστολή της αστυνομίας οποιασδήποτε κινητοποίησης έχουν στόχο καθαρά να καταπνίξουν κάθε εστία αντίστασης. Στους καιρούς της κρίσης είναι προφανές πως σκληραίνει εν γένει το νομικό-πολιτικό-κοινωνικό περιβάλλον. Το δόγμα είναι επί της ουσίας το «σκάσε και κολύμπα» γιατί «δεν σε παίρνει να κάνεις και διαφορετικά». Οποιαδήποτε φωνή ξεφεύγει από το καθεστώς συλλογικής σιωπής και υποταγής θα συναντά το γκλομπ του λυσσασμένου ΜΑΤατζή, τη λογοκρισία της σύγχρονης «χούντας» (βλ. σύλληψη Κώστα Βαξεβάνη και κόψιμο της εκπομπής Αρβανίτη-Κατσίμη στο Πρωινό της ΝΕΤ). Επικεφαλής της αντιδημοκρατικής-αντιλαϊκής εκστρατείας βρίσκεται η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ). Η ΧΑ αναπτύσσοντας έναν απροκάλυπτα ρατσιστικό, φασιστικό, μισαλλόδοξο, σκοταδιστικό, αντιπολιτικό λόγο επιτίθεται στα πιο ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια: ΑμΕΑ, μετανάστες εργάτες, γυναίκες, ομοφυλόφιλους. Η δημιουργία γραφείων ευρέσεως εργασίας μόνο για Έλληνες με μεροκάματα Κίνας (10-15 ευρώ), οι επιθέσεις των ταγμάτων ασφαλείας της ΧΑ σε μετανάστες οικοδόμους, η βίαιη ακύρωση μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις του θεατρικού έργου «Corpus Christi» στο θέατρο «Χυτήριο» συνθέτουν ένα σκηνικό μεσαιωνικής παρακμής και φανερώνουν το πιο άσχημο πρόσωπο του συστήματος: τον μισάνθρωπο φασισμό του Μιχαλολιάκου, του Παναγιώταρου, του Κασιδιάρη ως τον πιο αγαστό συνεργάτη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Αναδεικνύεται λοιπόν και ένας ειδικός αγώνας του σύγχρονου φοιτητικού κινήματος ενάντια στο φασισμό και συνολικά απέναντι στη σκλήρυνση της δημοκρατίας τους. Ένας αγώνας για τα σύγχρονα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

ΝΟΜΟΣ 4076
Αναπόσπαστο κομμάτι της μνημονιακής πολιτικής αποτελεί η πλήρης εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Μετά το Νόμο 4009/2011 και την δραστική περικοπή ζωτικών πόρων για τα πανεπιστήμια ελέω χρέους και haircut(!) έρχεται ο νόμος Αρβανιτόπουλου (ν.4076) και το πακέτο των 13,5 δις να δώσουν το τελικό χτύπημα σε κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης..
     Συνεχίζοντας πιστά την ίδια πολιτική με τη Διαμαντοπούλου, ο Αρβανιτόπουλος σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα 13,5 δις  μας έφερε όλους (φοιτητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια) αντιμέτωπους με μια νέα ακόμα πιο σκληρή πραγματικότητα εντός των ιδρυμάτων. Κύριος στόχος για φέτος φαίνεται να είναι ό,τι έχει να κάνει με τη φοιτητική μέριμνα. Πιο συγκεκριμένα είμαστε αντιμέτωποι με:
-          Κομμένα συγγράμματα σε όλα τα ιδρύματα με απώτερο στόχο να μην δίνεται ούτε ένα βιβλίο από το νέο έτος. Μέτρο που βαδίζει στα χνάρια της περσινής περικοπής του 2ου τόμου.
-          Εισαγωγή κριτηρίων για την δωρεάν σίτιση. Κριτηρίων τέτοιων που αποκλείουν το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών και τους υποχρεώνουν αν προσκομίσουν πολυάριθμα δικαιολογητικά. Παράλληλα με το πρόσχημα ότι οι φοιτητικές λέσχες δεν έχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση προωθούν το κλείσιμο τους και τελικά την πώληση τους σε ιδιώτες.
-          Κλείσιμο φοιτητικών εστιών (βλ. Δροσοπούλου), ενώ σε όσες παραμένουν (προς το παρόν) ανοικτές επιβάλλονται ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια. Δικαιολογία και πάλι η μειωμένη χρηματοδότηση με τελικό σκοπό την πώληση τους σε ιδιώτες. Το αποτέλεσμα; 75 άτομα να βρίσκονται ήδη πεταμένα στο δρόμο.
-          Με το σχέδιο Αθηνά προωθούνται συγχωνεύσεις-κλεισίματα Τμημάτων αλλά και ολόκληρων Πανεπιστημίων που δεν ανταποκρίνονται στα ανταποδοτικά-επιχειρηματικά κριτήρια.
Ό,τι έχει απομείνει δωρεάν διαρκώς υποβαθμίζεται μέχρι να ιδιωτικοποιηθεί. Το κύκνειο άσμα της δωρεάν εκπαίδευσης θα είναι η εισαγωγή διδάκτρων η οποία συζητήθηκε να έρθει μάλιστα ως μέρος από τα χαράτσια για τα 13,5 δις!
            O βασικός πυρήνας των νέων ρυθμίσεων παραμένει. Το πανεπιστήμιο της κρίσης θα είναι αυτό των επιχειρήσεων, της αυταρχικότητας και της πλήρους εντατικοποίησης της φοιτητικής ζωής μακριά από τον παλμό της κοινωνίας, ένα πανεπιστήμιο για λίγους και «εκλεκτούς». Πιο συγκεκριμένα:
  • Οριστική κατάργηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης:  Ο νόμος 4076, όπως ακριβώς και ο προηγούμενος(4009), έρχεται να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο για λίγους, ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα σπουδάζει κυρίαρχα αυτός που θα μπορεί να πληρώνει καθώς πουθενά δεν θεσμοθετείται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του. Παράλληλα, αναγνωρίζεται η ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς μέσω κατακτηρίων εξετάσεων υπάρχει η δυνατότητα ένταξης σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ αποφοίτων ΙΕΚ, ενώ πλέον όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχουν αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί Ιδιωτική Νομική Σχολή και Ιδιωτική Πολυτεχνική Σχολή!
  • Λειτουργία των πανεπιστημίων με επιχειρηματικά κριτήρια: Ήδη από πέρσι η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων έχει φτάσει στο έπακρο, με αποκορύφωμα την περικοπή των αποθεματικών τους μέσα απ΄ το «κούρεμα» του PSI. Ταυτόχρονα, η χρηματοδότηση θα συνδέεται πλέον απευθείας με την αξιολόγηση, κάτι που σημαίνει ότι βασικό κριτήριο για να παίρνει κρατική χρηματοδότηση ένα πανεπιστήμιο είναι η εφαρμογή της αναδιάρθρωσης. Πολύ περισσότερο, είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται η ιδιωτική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, με τη δυνατότητα μάλιστα ιδιωτών να χρηματοδοτούν συγκεκριμένες έδρες και μαθήματα. Ουσιαστικά, η οικονομική ασφυξία που επιβάλλει το Υπουργείο (ανεξαρτήτως κυβέρνησης ή υπουργού) σε όλα τα ΑΕΙ απ΄ την περσινή χρονιά έχει ως στόχο να τα εκβιάσει ώστε να εφαρμόσουν την αναδιάρθρωση και να εγκολπωθούν με κάθε τρόπο εντός τους οι λογικές της αγοράς. Το πανεπιστήμιο πρέπει για αυτούς να υπαχθεί βίαια στη μολυσμένη οικονομία της αγοράς, να καλύπτει δηλαδή αποκλειστικά τις εκάστοτε ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων.
  • Τσάκισμα των πτυχίων και διάλυση της εργασιακής προοπτικής: Ο νόμος διασπά επί της ουσίας την ενιαίοτητα των τίτλων σπουδών με την εισαγωγή τριών διαφορετικών κύκλων φοίτησης (bachelor, master, doctora). Εισάγει τον φοιτητή σε μια πλήρως εξατομικευμένη διαδικασία σπουδών καθώς καταργεί τον ενιαίο τίτλο σπουδών, το πτυχίο, και εισάγει το σύστημα απόδοσης πιστωτικών μονάδων και του ατομικού φακέλου προσόντων, έτσι πλέον ο απόφοιτος θα βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία ανταγωνισμού, ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής κατοχύρωσης. Η αλλαγή αυτή έρχεται στο φόντο της δημιουργίας του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, δηλαδή ενός θεσμού που θα αλλάξει την κατανομή όλης της νέας γενιάς στην εργασία: Πλέον ο νέος απόφοιτος δεν θα διαπραγματεύεται την ένταξη στην εργασία με βάση το ενιαίο πτυχίο, αλλά με βάση την κατάταξή του στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ανάλογα δηλαδή με τους τίτλους σπουδών που θα έχει καταφέρει να μαζέψει (σεμινάρια, ξένες γλώσσες, πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ.). Αυτή η κίνηση έρχεται όχι μόνο να απαξιώσει το ενιαίο πτυχίο, αλλά παράλληλα να επικυρώσει με πλάγιο τρόπο την απονομή τίτλων σπουδών από αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και πάνω από όλα να εντείνει τον ανταγωνισμό, καθώς θα αναγκαζόμαστε να μαζεύουμε συνεχώς πτυχία για να έχουμε απλά περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουμε στη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα.
  • Στόχος η δημιουργία φτηνών, ευέλικτων, υπερεξειδικευμένων και πειθαρχημένων μελλοντικών εργαζόμενων: Διαγραφές φοιτητών (ν+2) και πειθαρχικά μέτρα εναντίον των φοιτητών. Προαπαιτούμενα, αλυσίδες μαθημάτων, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις. Οι εν λόγω ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν ένα αυταρχικό πανεπιστήμιο με φοιτητές - ρομποτάκια πλήρως πειθαρχημένους χωρίς δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, απομακρυσμένων από τις συλλογικές διαδικασίες και με αδυναμία να πάρουν πτυχίο αν εργάζονται. Δηλαδή υπάκουων φοιτητών που δε θα κάνουν καταλήψεις ή κινητοποιήσεις (καθώς τέτοιες πράξεις οδηγούν σε πειθαρχικά μέτρα), δηλαδή φοιτητών που θα είναι έτοιμοι να γίνουν και υπάκουοι εργαζόμενοι.
·         Οριστικό τέλος της δημοκρατίας στο εσωτερικό του πανεπιστημίου: Καταργείται κάθε έννοια συλλογικής διαδικασίας και ποινικοποιούνται οι αγωνιστικές δράσεις μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου με την κατάργηση του ασύλου.
Βασικότατο στοιχείο του «νέου πανεπιστημίου» αποτελούν τα Συμβούλια Ιδρύματος. Το ψάρι όμως βρωμάει από το κεφάλι… Τα Συμβούλια Διοίκησης θα αποτελούνται από 7 Πανεπιστημιακούς και 6 εξωπανεπιστημιακούς (μάνατζερ, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου κλπ) και ένα φοιτητή ο οποίος θα εκλέγεται από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Αρμοδιότητές του η διαχείριση των οικονομικών των ιδρυμάτων, η διαχείριση της περιουσίας τους και ο μετασχηματσιμός τους σε εταιρείες και η ανάλογη λειτουργία τους.
Η συγκρότηση των Συμβουλίων Ιδρύματος αποτελεί τον κύριο μοχλό εφαρμογής αυτού του επαίσχυντου νόμου καθώς σε αυτά συγκεντρώνονται όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τη λειτουργία των ιδρυμάτων. Πρέπει να κατανοήσουμε πως η μάχη ενάντια σε αυτά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του συνολικού αγώνα που θα πρέπει το φοιτητικό κίνημα να δώσει στο άμεσο μέλλον. Το φοιτητικό κίνημα μπλόκαρε τις διαδικασίες εκλογής των υποψηφίων στη συντριπτική πλειοψηφία των Ιδρυμάτων. ΟΙ Φοιτητικοί Σύλλογοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να μπλοκάρουν και να απονομιμοποιήσουν οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια εκ νέου συγκρότησής τους.

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Αυτή τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση δυο αντίπαλα στρατόπεδα, δύο «μπλοκ» με αντίθετα συμφέροντα και συγκρουόμενες ανάγκες: στο ένα η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα αφεντικά η αστυνομία και εσχάτως τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, σπουδάζουσα και εργαζόμενη. Το φοιτητικό κίνημα στην παρούσα συγκυρία οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του. Πιάνοντας το νήμα από τις περσινές 300 καταλήψεις του Σεπτέμβρη αλλά και παλαιότερα (Δεκέμβρης 2008, άρθρο 16 2006-07) πρέπει να δείξει ότι δεν είναι ηττημένο. Με μαζικές και μαχητικές Γενικές Συνελεύσεις, με δημοκρατικό συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων σε αγωνιστική τροχιά θα βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή του ν.4076 μέχρι την ανατροπή του. Ως  το πιο μαχητικό κομμάτι του λαϊκού κινήματος πρέπει να επιδιώξουμε τη σύνδεσή μας με τους εργατικούς αγώνες που εμφανίζονται και συνολικά με το εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Ήρθε η ώρα το φοιτητικό κίνημα να συμβάλλει με την πάλη του στο ξέσπασμα παλλαικού ξεσηκωμού για να ανατραπούν τώρα η κυβέρνηση, τα μέτρα, τα μνημόνια και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Για μας είναι μονόδρομος η ανατροπή αυτής της πολιτικής. όλες οι αντιστάσεις πρέπει να ενωθούν σ΄ έναν ορμητικό χείμαρρο που θα τους σαρώσει. Καλούμε όλη τη νεολαία, όλο το λαό να σηκώσουμε τώρα κεφάλι, να μετατρέψουμε την Αθήνα και όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας σε εστίες ξεσηκωμού, τις σχολές μας και τους χώρους ασύλου στο κέντρο της Αθήνας σε κέντρα αγώνα που θα χτυπάει η καρδιά του λαικού κινήματος. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της κοινωνίας. Απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των συμμάχων της με τα πακέτα και τα «Μνημόνια», εμείς πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας «πακέτο μέτρων», αυτό που είναι σύμφωνο με τις ανάγκες μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·Να μην περάσουν τα νέα μέτρα! Ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κάθε άλλης που θα συνεχίσει τον πόλεμο ενάντιά μας. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εκπαίδευση, εργασία, δημοκρατία. Έξω η τρόικα, ρήξη με Ευρώ-ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.
·Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος του Αρβανιτόπουλου μαζί με τις τροπολογίες του. Καμία σκέψη για εφαρμογή του
·Μπλοκάρισμα των διαδικασιών εκλογής Συμβουλίων Διοίκησης όποτε και όπου κι αν γίνουν.
·Καμία μείωση των φοιτητικών παροχών. Καμία σκέψη για δίδακτρα! Να μην κοπεί κανένα σύγγραμμα! Να μην επιβληθούν εισοδηματικά κριτήρια στη σίτιση.  Καμία επιβολή ενοικίου στις φοιτητικές εστίες.
·Κατάργηση των ΚΕΣ και κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης. Απόσυρση των νόμων για Αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.
·Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό.  Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·Ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
·Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους.
·Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
·Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
·Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.
·ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ø      Κατάληψη της σχολής από Τρίτη 6/11 έως και Πέμπτη 8/11
Ø      Συμμετοχή του Συλλόγου στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 18/10 στις 10:30 στο Μουσείο με το Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων
                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου