Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012


ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ…

Μπορεί να έχουν περάσει 39 χρόνια από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου παρόλα αυτά σήμερα πιο πολύ παρά ποτέ είναι επίκαιρα τα αιτήματα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΑΥΘΕΡΙΑ. Και είναι πιο επίκαιρα γιατί διανύουμε μια περίοδο όπου η τρικομματική κυβέρνηση καταργεί κάθε κεκτημένο δικαίωμα του λαού που αποκόμισε ύστερα από σκληρούς αγώνες, ένας εκ των οποίων ήταν και αυτός του Νοεμβρίου του ’73.

ΨΩΜΙ: γιατί εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια βάρβαρης οικονομικής πολιτικής κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο έχουν ισοπεδώσει εργασία, ασφάλιση, υγεία, κοινωνικά δικαιώματα. Το Μνημόνιο 3 μάλιστα έρχεται να περικόψει και άλλο μισθούς, συντάξεις, επιδόματα αλλά και κάθε έννοια περίθαλψης και ασφάλισης οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χωρίς κανένα κοινωνικό δικαίωμα.

ΠΑΙΔΕΙΑ: είναι σαφές ήδη από το νόμο Διαμαντοπούλου που επικαιροποιήθηκε φέτος από τον Αρβανιτόπουλο, ότι καταργείται κάθε έννοια Δημόσιου και Δωρεάν πανεπιστημίου, κάθε έννοια εργασιακής προοπτικής για τους νέους που βλέπουν ως το μόνο μέλλον για αυτούς την ανεργία και τη μετανάστευση. Παράλληλα το νέο μνημόνιο έρχεται να περικόψει και άλλο την ήδη κομμένη χρηματοδότηση καταργώντας φοιτητικές παροχές όπως σίτιση-στέγαση-συγγράμματα μετακυλίωντας ένα μεγάλο μέρος του κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών. Το νέο πανεπιστήμιο θα είναι ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων. Η ανώτατη εκπαίδευση τείνει περισσότερο από ποτέ να γίνει υπόθεση για λίγους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:  με την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, την αύξηση της καταστολής, τις συνεχείς συνταγματικές και δικαστικές εκτροπές είναι αναμφισβήτητο ότι το κράτος και η κυβέρνηση προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης, προσπαθούν να φιμώσουν όποιον τολμά να αντιστέκεται διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο και μια δίκαιη κοινωνία. Χέρι-χέρι μαζί τους όμως πάει και η Χρυσή Αυγή που βρίσκει ως εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες, που ως συμμορία επιτίθεται σε όποιον αγωνίζεται συντηρώντας έτσι και το ίδιο το σύστημα που τη γέννησε. Κράτος και παρακράτος δεν διστάζουν να επιτεθούν σε απεργούς, φοιτητές, αγωνιστές  τρομοκρατώντας το λαϊκό κίνημα.

Να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν το παρόν και το μέλλον μας σε τραγωδία! Ούτε ένα ευρώ για τις σπουδές μας! Το σφαγείο ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης να σαρωθεί από τον ξεσηκωμό του λαού, στο πλάι του οποίου θα σταθεί και πάλι το φοιτητικό κίνημα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΤΡΙΤΗ 13/11, ΣΤΗ 13:00, ΑΜΦ 1

…ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου