Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ολοι στη Γενική Συνέλευση!


Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας την Τετάρτη 17/10 ώρα 13:00 γιατί…

  • Το πανεπιστήμιο της κοινωνίας με τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει διαλυθεί με το πέρασμα και του νέου πακέτου μέτρων 11,5 δις… 
  • Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δις θα συνεχίσει με ίδιους ρυθμούς τη διάλυση όλης της υπόλοιπης κοινωνίας…
  • Θα βγούμε από αυτή τη σχολή άνεργοι, χωρίς δικαιώματα, με μόνη μας προοπτική τη σκληρή εκμετάλλευση ή την ανεργία…
  • Η εργασιακή ζούγκλα και ο κοινωνικός μεσαίωνας που αντιμετωπίζουν ήδη οι γονείς μας θα βρεθεί μπροστά μας…
                                                                                                        …αν κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια!
Μονάχα με συνελεύσεις - αγώνες - καταλήψεις – διαδηλώσεις και πορείες διαρκείας μπορούμε να τους ανατρέψουμε!                                                                    
                                                            
ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ.




ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ
ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/10, 13:00 αμφ. 1

Ο κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται
Κλιμακώνεται ο κοινωνικός πόλεμος από τη μεριά της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) , τα ντόπια και τα ξένα αφεντικά. Καθώς προχωρούν οι «διαπραγματεύσεις» - θέατρο σκιών με την ελληνική κυβέρνηση στο ρόλο του Καραγκιόζη, το νέο πακέτο μέτρων – πραγματικό σφαγείο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία πρέπει να έχει λήξει έως την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, της Τρόικας, της ευρωπαϊκής ελίτ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) και όλου του καθεστωτικού πολιτικού και οικονομικού κόσμου της Ελλάδας και της Ευρώπης πως το πακέτο θα διασώσει τον ελληνικό λαό δεν πείθουν πλέον κανέναν. Γιατί, πώς γίνεται ένας λαός να έχει σωθεί τόσες πολλές φορές τα τελευταία  τρία χρόνια (βλέπε Μνημόνιο Ι, Μνημόνιο ΙΙ, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής κ.ά.) και να υπάρχουν 25% ανεργία, φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και Πανεπιστημίων, κατάρρευση ασφαλιστικών ταμείων κοντολογίς ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα; Στην πραγματικότητα η αλήθεια βρίσκεται στον αντίποδα των ισχυρισμών όλων των παραπάνω: τα μέτρα που πάρθηκαν, τα μέτρα που έρχονται και όλα τα υποτιθέμενα μέτρα διάσωσης είναι προσπάθειες διάσωσης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, στον καιρό της καπιταλιστικής κρίσης.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Με φόντο την κρίση που βαθαίνει και την προσπάθεια του κεφαλαίου να την ξεπεράσει διασώζοντας τα κέρδη του στις πλάτες των εργαζομένων, ξεκίνησε και πριν ένα χρόνο η επίθεση στα Πανεπιστήμια και την εκπαίδευση συνολικά, έναν χώρο ο οποίος άλλωστε είναι οργανικά συνδεδεμένος με την κοινωνία και την παραγωγή. Τα «Μνημόνια της Παιδείας», δηλαδή ο νόμος 4009 και ο συνεχιστής του 4076, εξειδικεύουν την επίθεση στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχοντας ως βασικούς στόχους την ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας και την αυταρχικοποίηση των Ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος νόμος 4076, στο πνεύμα του ν.4009 της Διαμαντοπούλου, καταργεί ό,τι δημόσιο και δωρεάν είχε απομείνει στο Πανεπιστήμιο της κρίσης. Παραβιάζοντας ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος, το Πανεπιστήμιο που επιχειρούν να φτιάξουνε προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς καθώς δεν θα προβλέπεται πλέον κρατική χρηματοδότηση για συγγράμματα, σίτιση, στέγαση. Καταργείται επίσης ο ενιαίος χαρακτήρας των πτυχίων: τα πτυχία διασπώνται, όπως και το γνωστικό αντικείμενο, και αντικαθίστανται από τον «ατομικό φάκελο προσόντων» με αποτέλεσμα να «χάνεται» και η ικανότητα των πτυχιούχων για συλλογική διαπραγμάτευση με το αφεντικό τους κατά το εργασιακό τους μέλλον. Τέλος, η εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών (βλ. ν+2, αλυσίδες μαθημάτων, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις) δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον φοίτησης στερώντας από τους φοιτητές τη δυνατότητα να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε πιο δημιουργικές δραστηριότητες, πολιτικές και πολιτιστικές. Επιστέγασμα της «σχολειοποίησης» του Πανεπιστημίου είναι η κατάργηση του Ασύλου: πλέον ακόμα και για μια προβολή ταινίας θα πρέπει να ζητείται άδεια από τις ακαδημαϊκές αρχές. Ας μη μιλήσουμε για την ύπαρξη -  σύσταση Φοιτητικών Συλλόγων και τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ
Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι αυτή τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση δυο αντίπαλα στρατόπεδα, δύο «μπλοκ» με αντίθετα συμφέροντα και συγκρουόμενες ανάγκες: στο ένα η κυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΣΕΒ τα ντόπια και τα ξένα αφεντικά, η αστυνομία και εσχάτως τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και από την άλλη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, σπουδάζουσα και εργαζόμενη. Το φοιτητικό κίνημα στην παρούσα συγκυρία οφείλει να ορθώσει το ανάστημά του. Πιάνοντας το νήμα από τις περσινές 300 καταλήψεις του Σεπτέμβρη αλλά και παλαιότερα (Δεκέμβρης 2008, άρθρο 16 2006-07) πρέπει να δείξει ότι δεν είναι ηττημένο και υποταγμένο. Με μαζικές και μαχητικές Γενικές Συνελεύσεις, με δημοκρατικό συντονισμό των Φοιτητικών Συλλόγων σε αγωνιστική τροχιά θα βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή του ν.4076 μέχρι την ανατροπή του. Ως  το πιο μαχητικό κομμάτι του λαϊκού κινήματος πρέπει να επιδιώξουμε τη σύνδεσή μας με τους εργατικούς αγώνες που εμφανίζονται και συνολικά με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Μετά το εκλογικό μούδιασμα και το άνευρο καλοκαίρι, η εμφάνιση του κόσμου της εργασίας στη Γενική Απεργία (26/9) και στις διαδηλώσεις κατά της Αν. Μέρκελ (9/10) δείχνει ότι πάμε σε νέο γύρο αναμέτρησης. Επόμενο ραντεβού η νέα Γενική Απεργία στις 18/10.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της κοινωνίας ενάντια στο μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-αφεντικών. Απέναντι στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των λακέδων της με τα πακέτα και τα «Μνημόνια», εμείς πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας «πακέτο μέτρων» δηλαδή την διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των Μνημονίων δρομολογώντας την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, με την εξουσία στα χέρια του λαού.

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής ήδη μπήκε σε αγωνιστική τροχιά με την επιτυχημένη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και τη στήριξη του Ενιαίου Αγωνιστικού Πλαισίου την Τετάρτη 10/10. Στη νέα Γ.Σ. οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαχητικά το «παρών». Να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στο ν.4076, Να διασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στη Γενική Απεργία στις 18/10. Να δώσουμε στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της την απάντηση που τους αξίζει: ανυποχώρητους αγώνες νεολαίας-εργαζόμενων. Πρώτος σταθμός η ερχόμενη Γενική Απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου