Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση ΑΝΤΙΝΟΜΙΑΣ!


Πρώτα ας ξανασυστηθούμε…

Μολονότι οι περισσότεροι φοιτητές της σχολής μας γνωρίζουν το σχήμα μας, την ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ, συχνά  λόγω διαστρεβλώσεων από τις κομματικές παρατάξεις, δεν είναι σαφής η φυσιογνωμία του σχήματός μας. Τι είμαστε λοιπόν; Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το τι δεν είμαστε. Δεν είμαστε κομματική παράταξη που παίρνει την κομματική γραμμή από κάποια καθοδηγητικά γραφεία. Δεν είμαστε διαπλεκόμενοι με το κράτος ή με μεγαλοκαθηγητές. Δεν είμαστε απολιτίκ. Είμαστε ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα.

     Είμαστε λοιπόν:
·        Ανεξάρτητοι από τους κρατικούς μηχανισμούς, τις κυβερνήσεις και την κυρίαρχη πολιτική. Ανεξάρτητοι από όλους αυτούς τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, γιατί δε θέλουμε να χρωστάμε και να λογοδοτούμε σε κανένα από αυτούς.
·        Αριστεροί γιατί παίρνουμε θέση στο δίλημμα  « ή με τους πάνω ή με τους κάτω », « ή με αυτούς που εκμεταλλεύονται ή με αυτούς που καταπιέζονται». Και εμείς είμαστε με τους κάτω. Επειδή παλεύουμε για μια ζωή χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.
·        Σχήμα επειδή όλες μας τις αποφάσεις  τις παίρνουμε σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες μέσα στη σχολή. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τους συμφοιτητές μας για συλλογική και μαζική δράση για τα προβλήματα που μας αφορούν όλους. Συζητάμε πολιτικά για να διαμορφώσουμε τις απόψεις μας σε βάθος και να καταλήξουμε στις αναγκαίες πράξεις, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις απόψεις και τους προβληματισμούς όλων των συμφοιτητών μας.

Στη σχολή μας, ο σύλλογος φοιτητών πρέπει να έχει λόγο και άποψη. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τις αμεσοδημοκρατικές και ανοιχτές σε όλους γενικές συνελεύσεις σαν το μόνο όργανο που νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις. Οι φοιτητές πρέπει να συναποφασίζουμε δημοκρατικά και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Πιστεύουμε ότι ο κόσμος δεν είναι αποκλειστικά η σχολής μας. Γι΄ αυτό συμμετέχουμε στο πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ).

 Θέλουμε να είμαστε μια αριστερή κίνηση που θα παλεύει για την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων όχι μόνο στο πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία, παλεύοντας παράλληλα για τη βελτίωση των όρων που σπουδάζουμε και θα δουλέψουμε αύριο. Θέλουμε μια αριστερά αντικυβερνητική, ενάντια στην Ε.Ε., που θα αμφισβητεί πτυχές του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος παλεύοντας για το κοινωνικά αναγκαίο και όχι για το καπιταλιστικά εφικτό, για όσα δηλαδή έχουμε ανάγκη…

─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─


«Η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με θάνατο», «Το λόμπι της δραχμής θέλει τη λεηλασία της χώρας» και άλλα πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για την περιβόητη αυτή «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας στην προσπάθεια κατατρομοκράτησής μας από τους καναλάρχες, τους «βαρώνους» των ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κάθε λογής δεκανίκια τους. Η ανάγκη να τεθεί λοιπόν το ζήτημα αυτό σε πραγματική και ουσιώδη συζήτηση είναι μεγάλη, ζωτική για το μέλλον μας.


Μπροστά σε όλους τους μύθους και τα ψέματα που έχουν ειπωθεί για τη φύση της Ε.Ε. η ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα συζήτησης «Ευρωπαϊκή Ένωση: υπάρχει άλλος δρόμος;».

Την Παρασκευή 8/5 στις 2 και κάτι στη Νομική!

Η δικιά μας αριστερά απαντά πως είναι απαραίτητη η ρήξη με την ΕΕ και την πολιτική που εκπροσωπεί,

για να φέρουμε τον κόσμο τους στα μέτρα τα δικά μας!



                            ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου