Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Απέναντί μας: Το μαύρο μέτωπο




Πιστός σύμμαχος της βαθιά αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νεοφιλελεύθερου τερατουργήματος ΔΝΤ έχουν σταθεί τα τελευταία χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Σε αυτά έχουν προστεθεί πλέον και  τα κόμματα του Κουβέλη, του Καμμένου και της Ντόρας, που είτε με το προφίλ του αντιμνημοιακού «αντάρτη»(ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ.) είτε με αυτό του αναμορφωτή του κράτους(ΔΗΣΥ, ΛΑΟΣ) πετούν στη μνημονιακή πολιτκή το σωσίβιο που έχει τόσο ανάγκη. Κάθε προσπάθεια απαγκίστρωσης της κοινωνίας από το ντόμινο καταστροφών που έχουν φέρει τα απανωτά μνημόνια περνάει απαραίτητα από τον δρόμο της σύγκρουσης με τα κόμματα αυτά.

Το ιστορικό χαμηλό του δικομματισμού με ποσοστά κάτω του 45% σε αντίθεση με το κατά μέσο όρο 80% των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων δείχνει ξεκάθαρα πως ο λαός τους γυρνά την πλάτη. Σε ολοκλήρωση της στροφής προς μία ακροδεξιά ατζέντα οδηγείται η Νέα Δημοκρατία με την παρουσίαση των θέσεών της για τη διακυβέρνησή της χώρας στο Ζάπειο. Η νέα υπερπαραγωγή της Νέας Δημοκρατίας τα έχει όλα: νεοφιλελευθερισμός, πολιτικός τραμπουκισμός και παλιά καλή λαϊκή δεξιά. Ολα αυτά μαζί με ειδικά αντιμνημονιακά εφέ, πατριδοκαπηλία και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά οδηγούν με ασφάλεια το Ζάπειο 4(!!!) στο μνημόνιο(εδώ χάσαμε το μέτρημα) και τον Σαμαρά στο Μαξίμου(ένα και καλό).

Ξεκινά ο πρόεδρος της Ν.Δ. από την ιδεολογική νίκη που πέτυχε το κόμμα του ενάντια στην τρομοκρατία της αριστεράς καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο,  ενώ υπόσχεται να φέρει και την αστυνομία μέσα στις σχολές για να διασφαλίσει την τήρηση του νόμου και της τάξης. Το γεγονός και μόνο ότι το άσυλο αποτελεί βασικότατο σημείο της προεκλογικής προπαγάνδας της Ν.Δ. είναι τρανή απόδειξη του φόβου των αστικών κομμάτων για το φοιτητικό κίνημα που έχει καταφέρει όλο αυτό το χρόνο να μπλοκάρει το νόμο Διαμαντοπούλου αλλά και του φόβου ευρύτερα απέναντι στο λαϊκό κίνημα το οποίο είναι τόσο στενά δεμένο με το παρελθόν και το παρόν του πανεπιστημιακού ασύλου.

Με έντονα λαϊκίστικο λόγο επαναφέρει το γνωστό τρίπτυχο «Πατρίς , Θρησκεία, Οικογένεια», με την Αγορά να καταλαμβάνει αυτή τη φορά τη θέση της οικογένειας, ενώ υιοθετεί ουσιαστικά μεγάλο μέρος των θεμάτων που ανοίγει η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μία διακυβέρνηση ΝΔ θα διώξει όλους τους λαθρομετανάστες, όπως χαρακτηρίζει τους οικονομικούς πρόσφυγες  ο πρόεδρος της. Βέβαια ο τσαμπουκαλής πρόεδρος κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις χώρες των μεταναστών και δεν ψελλίζει κουβέντα για τη συνθήκη του Σένγκεν και το «Δουβλίνο 2» που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε χωματερή απελπισμένων ανθρώπων. Εν τέλει, η ολοκληρωτική υποταγή της ΝΔ στα μνημόνια κρύβεται καλά κάτω από τις τυμπανοκρουσίες για την θεά Αγορά και την Πατρίδα. Δεν ξέρουμε τι θέλει να κάνει με την «Πατρίδα» ο Σαμαράς, τους ανθρώπους της πάντως θα τους λεηλατήσει.

Δακρύβρεχτες οι προεκλογικές συγνώμες του ΠΑΣΟΚ, όμως ούτε ο ίδιος ο Βενιζέλος δεν φαίνεται να πιστεύει ότι με ένα συγνώμη καθάρισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε συγνώμη όχι γιατί του ακρωτηρίασε το πόδι  αλλά γιατί το έκανε χωρίς αναισθητικό. Ο ασθενής γνωρίζει επιπλέον ότι το επόμενο δίμηνο οι χειρουργοί της τρόικας και οι έλληνες βοηθοί του θα προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό και του άλλου ποδιού. Σίγουροι είναι η μετεκλογική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, δεν καλοπαντρεύτηκαν το Νοέμβριο για να χωρίσουν τόσο γρήγορα. Ο όρκος στο μνημόνιο και τις βάρβαρες πολιτικές ήταν βαρύς!

Το σκληρό πρόσωπο μιας δεξιάς από τα παλιά κρύβεται πίσω από τις πιο επικοινωνιακές θέσεις για δήθεν έλεγχο του χρέους του κόμματος του Πάνου Καμμένου. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα του περιλαμβάνονται απελάσεις μεταναστών, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου, μείωση φορολογικών συντελεστών για βιομηχάνους και εφοπλιστές και το πιο ακραίο, ανέγερση φυλακών ύψιστης ασφάλειας σε ξερονήσια, έτοιμες φυσικά να «φιλοξενήσουν» αυτούς που θα αντισταθούν στην ακροδεξιά πολιτική του. Λέξη φυσικά για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις μειώσεις των κατώτατων μισθών, αντίθετα όλα για την αστυνομία και τον στρατό, που θα ενισχύσει με επιπλέον χρήματα και εξουσίες. Η δήθεν αντιμνημονιακή μάσκα που φορούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» θα πέσει πιο γρήγορα και από αυτή του Σαμαρά καθώς θα πέφτουν μετεκλογικά στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Καρατζαφέρης και Ντόρα επίσης με διαφορετικό ο καθένας τρόπο έχουν στηρίξει το μνημόνιο, ενώ ο ακροδεξιός και νεοφιλελεύθερος λόγος τους αντίστοιχα καθιστά τα δύο αυτά κόμματα εξαιρετικά επικίνδυνα για το λαό.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη με το προφίλ της «υπεύθυνης αριστεράς» λειτουργεί αποκλειστικά ως ανάχωμα ενσωμάτωσης του κόσμου που απεμπλέκεται από το ΠΑΣΟΚ. Πουλώντας ιδεολογικά και πολιτικά αέρα κοπανιστό θα αποτελέσει συμπλήρωμα της μνημονιακής πολιτικής ως κόμμα είτε εξουσίας είτε ακίνδυνης δήθεν διαμαρτυρίας.

Το μαύρο μέτωπο για την εξαθλίωσή μας έχει ήδη διαμορφωθεί, ανεξάρτητα και από τα μετεκλογικά παζάρια. Είναι η ώρα και εμείς να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο το οποίο και θα ανατρέψει την επίθεση! Εργαζόμενοι, φοιτητές, άνεργοι και όλοι όσοι τόσο σκληρά πλήττονται από τις πολιτικές των «μεγάλων» κομμάτων και των δεκανικιών τους να ενωθούμε και να συγκρουστούμε με αυτούς και τον μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν. Το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια, με τους αγώνες που συνεχίζει να δίνει και τις νίκες που έχει καταφέρει απέναντι στο μαύρο μέτωπο θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανατροπή τους.

 Καμιά  ανοχή πια! Ρήξη και Ανατροπή!


                                                                                        αναδημοσίευση από το περιοδικό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου