Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ( χωρίς υπερβολές)


Eδώ και αρκετές εβδομάδες ο ΣΦ Νομικής ζει τραγελαφικές σκηνές με πρωταγωνιστές τα μέλη του συλλόγου κ της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, τον “πρόεδρο” του τμήματος, τη γραμματεία κ σε ρόλο guest star τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΜΑΣ.(η “αγωνιστική” ΠΑΣΠ αγωνίζεται από το σπίτι της). Μέσα σε όλη την παράνοια την οποία βιώνουμε με προγράμματα εξεταστικής να βγαίνουν συνεχώς και να περιλαμβάνουν με το ζόρι 3 εβδομάδες εξεταστικής, με απειλές για χαμένες εξεταστικές και εξάμηνα που λέγονται αλλά ανακαλούνται όλοι έχουμε μείνει με την εξής απορία:ποιοι δίνουμε εξεταστική και για πόσο;θα είναι διπλή η εξεταστική του χειμερινού;θα εμφανιστεί ο πρόεδρος για να μας πει και να ακούσει τα αιτήματα μας;πώς παίρνονται τελικά οι αποφάσεις τμήματος;

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ:
πρωταγωνιστές:Γραμματεία, συντονιστική επιτροπή κατάληψης,”πρόεδρος” Τμήματος και λίγο ΔΑΠ

Ενώ ο ΣΦ Νομικής βρίσκεται σε αγωνιστική τροχιά για 5 συνεχόμενες εβδομάδες με 300 και φοιτητές να αγωνίζονται ενάντια στο νόμο-πλαίσιο Διαμαντοπούλου και ό,τι αυτός φέρνει, η συντονιστική επιτροπή κατάληψης με απόφαση συλλόγου κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματεία καθώς το Τμήμα και ο “πρόεδρος” έχουν βγάλει ανακοίνωση ότι η εξεταστική ματαιώνεται και κάνουν “έκκληση” για ανοιχτή σχολή γιατί με το ζόρι προλαβαίνουμε το εξάμηνο. Μετά από παλινωδίες με ερμηνευτικές προσεγγίσεις της έννοιας “ματαιώνεται” ο πρόεδρος εμφανίζεται προς στιγμήν(μέσω τηλεφώνου προφανώς γιατί είναι πολυάσχολος και πολυταξιδεμένος)και επικυρώνει το αίτημα της συντονιστικής ότι η εξεταστική αναβάλλεται και δεν ματαιώνεται-μόνο αυτό βέβαια γιατί δεν τους ένοιαξε το αίτημα μας για άμεση εξέταση των επί πτυχίω- και το Τμήμα θα υλοποιήσει την απόφαση της επικείμενης συγκλήτου στις 13/10.' Όσο για τη ΔΑΠ,την “υπεύθυνη” δύναμη των φοιτητών ήρθε μόνο και μόνο για να πιέσει να μην αλλάξει η ανακοίνωση έτσι ώστε να καλεί τον κόσμο να ανοίξει τη σχολή γιατί αλλιώς χανόμαστε!!

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:
πρωταγωνιστές:γραμματεία,εξαφανισμένος “πρόεδρος”

Μετά το πέρας των κινητοποιήσεων του πρώτου κύκλου αναμέτρησης με το Υπουργείο και ενώ η σχολή έχει ανοίξει, βγαίνει ως δια μαγείας ένα πρόγραμμα εξεταστικής από τη γραμματεία και το Φορτσάκη με 3,5 βδομάδες εξεταστικής που θα ξεκινούσαν στις 12/10. Και κάπου εκεί έδειξε και το όριο της η απειλή για χαμένη εξεταστική και κίνδυνο του εξαμήνου και φάνηκε ότι το Τμήμα περισσότερο σε μια κατεύθυνση ρεβανσισμού και κατήχησης κινούνταν παρά “ενδιαφερόταν” για την εξεταστική. Μετά από μια μέρα βέβαια το Τμήμα επανήλθε στην παλιά καλή συνήθεια να αλλάξει και πάλι ημερομηνίες έναρξης εξεταστικής χωρίς όμως να παρατείνει και το πέρας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο εξετάσεων για το σύνολο των φοιτητών και το ακαδημαϊκό έτος να προβλέπεται να τελειώσει... Αύγουστο.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ:
πρωταγωνιστές:πελεγρίνης,γραμματεία,συντονιστική επιτροπή κατάληψης, λίγο ΜΑΣ. Έλαμψε δια της παντελούς απουσίας του ο “πρόεδρος”

Ενώ λοιπόν όλοι περιμένουμε την περίφημη σύγκλητο και παράλληλα ο σύλλογος έχει πάρει απόφαση με πλειοψηφία 8/9 εδρών-το ΜΑΣ δεν υπέγραψε- να διεκδικήσει στη σύγκλητο
1)Να γίνει εξεταστική ΜΟΝΟ για τους επί πτυχίω και για τα έτη να ξεκινήσει κανονικά το εξάμηνο τη Δευτέρα 17/10
2)Στην χειμερινή εξεταστική να μπορούν να δηλώσουν όλοι και εαρινά μαθήματα και αντίστοιχα στην εαρινή να μπορούν να δηλώσουν και χειμερινά
ο Πελεγρίνης σπάει τη σύγκλητο επειδή η παρουσία των φοιτητών ξαφνικά δεν στοιχειοθετεί νόμιμη σύνθεση οργάνου. Και εκεί αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια. Ο Φορτσάκης μία μέρα πριν τη σύγκλητο καλεί Τμήμα με θέμα εξεταστική και εξάμηνο(;) την τρίτη, μες στην εξεταστική!!!Όταν λοιπόν η συντονιστική πάει στη γραμματεία για να ζητήσει το αυτονόητο-να γίνει Τμήμα πριν την εξεταστική εφόσον δεν έγινε σύγκλητος- η γραμματεία δεν μπορεί να τον βρει πουθενά γιατί πάλι ταξίδι!!! Αποτέλεσμα; δεν ξέρει κανείς πώς θα γίνει η εξεταστική και όταν θα το μάθει θα είναι ήδη αργά. Και για να μην ξεχνάμε τα εύσημα συγχαρητήρια στο ΜΑΣ που εμφανίστηκε μόνο για να επικυρώσει το πότε ξεκινάει η εξεταστική και αν ισχύει το Τμήμα.

Τα πολιτικά συμπεράσματα:

Όπως είναι σαφές από τα παραπάνω το Τμήμα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί κανείς πουθενά, με έναν πρόεδρο ανύπαρκτο είτε σε κάποια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου είτε σε κάποιο ταξίδι. Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή μέσα από τις διαδικασίες των οργάνων του και όχι από ατομικότητες ή υπερπρόσωπα είχε συγκροτημένη πρόταση για την εξεταστική την οποία είναι διατεθειμένος να παλέψει παντού. Όπως είχαμε προτείνει, είχε υπερψηφιστεί από συνέλευση η άμεση εξέταση των επί πτυχίω φοιτητών και έχει αποφασιστεί από το Δ.Σ. να διεξαχθεί η εξεταστική για τους υπόλοιπους στα πρότυπα του τμήματος Φυσικού του Ε.Κ.Π.Α όπως προαναφέρθηκε. Αντίθετα το Τμήμα έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα εξεταστικής στο οποίο με την παραμικρή απεργία ή αργία δεν θα ξέρουμε που θα πάει το μάθημα και αν θα το δώσουμε κάποια άκυρη μέρα μια μεταμεσονύκτια ώρα. Εν τέλει το Τμήμα είναι τελείως ακέφαλο και αδοιήκητο καθώς ο πρόεδρος είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από το γραφείο του στη γραμματεία. Εμείς ως ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ διεκδικούμε να εφαρμόσει το Τμήμα την απόφαση του ΔΣ και μέχρι τη συνεδρίαση του Τμήματος την Τρίτη να μην ξεκινήσει την εξεταστική. Αν ο Φορτσάκης δεν είναι παρών και δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται τότε καλό θα ήταν να κάνει ό,τι αποφασίζει ο σύλλογος και τέλος πάντων να μας πει ποιος είναι αρμόδιος για τη διοίκηση του Τμήματος αφού ούτε αυτός ούτε η Καλλινίκου εμφανίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου