Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα για την απεργία στις 19-20/10


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πολύτιμες οδηγίες του ΔΝΤ και της ΕΕ, συνεχίζει ακάθεκτη την τακτική του «σοκ και δέος» με το νέο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών να γκρεμίζει ό,τι άφησαν όρθιο τα απανωτά μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο. Η εφεδρεία, η δίκαιη κατανομή βαρών και η κοινωνική ευαισθησία σημαίνουν στην πραγματικότητα απολύσεις, φοροληστεία και μισθούς πείνας για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ας δεχτούμε όμως ότι το να μείνουν κάποιοι από εμάς άνεργοι(σχεδόν 2 στους 10)και υπόλοιποι να δουλεύουν με 700 και 800 ευρώ το μήνα (για τον ασκούμενο και νέο δικηγόρο τα ποσά αυτά πέφτουν στο μισό) είναι μία προσωρινή κατάσταση προκειμένου να  εξορθολογίσουμε τα δημοσιονομικά μας και πληρώσουμε το χρέος που η λαιμαργία και η ανευθυνότητά μας δημιούργησαν.

Η οικονομική εξαθλίωση θα μας ξεχρεώσει λοιπόν; Η απάντηση είναι αρνητική. Για του λόγου το αληθές, το δημόσιο χρέος το 2009, όταν και κέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, ανερχόταν στο 114% του ΑΕΠ για να προσγειωθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, στο τέλος του 2011 στο 170% ενώ παράλληλα η ύφεση της οικονομίας θα φτάσει στο 2012 το 7,5% με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κάθε χρόνο. Την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις δεν ξεπερνούν μαζί τα 30 δις ευρώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το πετσόκομμά τους θα οδηγήσει στην αποπληρωμή των 350 δις του ελληνικού δημόσιου χρέους. Τα μέτρα που έχουν ψηφισθεί ως τώρα καθώς και αυτά που κατατίθενται στην βουλή την Πέμπτη μόνο στόχο έχουν τον περιορισμό του εργατικού κόστους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Γι'αυτό και ο Βενιζέλος έχει αναγάγει την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων σε θέμα μείζονος σημασίας από το οποίο εξαρτάται η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου από την τρόικα.

   Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βροντοφωνάζει πως δεν υπολογίζει το πολιτικό και εκλογικό κόστος προκείμένου να τηρήσει στο έπακρο την συμφωνία με τους δανειστές μας. Στην πραγματικότητα εκτελεί συμβόλαιο θανάτου με την ελληνική κοινωνία, γι'αυτό και στοχοποιεί τους εργασιακούς χώρους τον ένα μετά τον άλλο οδηγώντας το επίπεδο διαβίωσης πολλά χρόνια πίσω. Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να λείπει από το συμβόλαιο αυτό καθώς αποτελεί προθάλαμο της αγοράς εργασίας ενώ οι κρατικές δαπάνες για την συντήρησή του(2% του ΑΕΠ για την παιδεία) φαντάζουν υπέρογκες τούτη τη δύσκολη ώρα.. Γι'αυτό η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων περικόπτεται δραστικά μετατρέποντας τις σχολές σε ανώνυμες εταιρίες που καλούνται να βγουν στην αγορά για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων καταργώντας την φοιτητική μέριμνα  ή ακόμα επιβάλλοντας δίδακτρα στους φοιτητές.

   Απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης το φοιτητικό κίνημα πρέπει να δει τον εαυτό του στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού. Η διήμερη πανεργατική απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ανατροπή της πολιτκής της κυβέρνησης που καταργεί το δημόσιο πανεπιστήμιο και διαλύει τα πτυχία μας καθιστώντας μας την γενιά της ανεργίας και της φτώχειας.

  Η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, να ανασάνει ο κόσμος της δουλειάς, να παραλύσουν τα σενάρια για «κυβερνήσεις εθνικής ενότητας», «προσωπικοτήτων» κλπ. που κλιμακώνουν την επίθεση ενόψει της χρεοκοπίας του λαού και της συμφωνημένης ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που μας οδηγούν η τρόικα, η κυβέρνηση, οι «δανειστές», οι ξένοι και ντόπιοι καπιταλιστές, για να οδηγήσουν το λαό σε μισθούς πείνας, να διαλύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και να κλέψουν κάθε δημόσια περιουσία! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 19/10, 10.30 στο μουσειο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 20/10,10.30 στο Συνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου